EK11: Latvala tykitti Katalonian MM-rallin kärkeen

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Jari-Matti Latvala piti neljänneksi nopeinta vauhtia Katalonian MM-rallin 11. erikoiskokeella Savallassa. Latvala nousi kokonaistilanteessa kärkeen 3,9 sekunnin erolla ennen Hyundain Dani Sordoa.

– Vähän jäätiin kärjestä. Pitää kuitenkin muistaa, että en ajanut tätä pätkää viime vuonna keskeytyksen vuoksi. Tämä oli nyt eka kerta, Latvala totesi pätkän maalissa WRC All Liven lähetyksessä.

– Yritin tehdä parhaani. Jatkan omaa ajoani. Fiilis oli ihan hyvä, mutta olen yllättynyt muiden ajoista sadekelin renkailla, Sordo puolestaan mietiskeli.

Kataloniassa käydään tiukkaa rengaspeliä, sillä iltapäivällä esimerkiksi Latvala ja muut Toyota-kuskit ovat liikenteessä sadekelin kumeilla. Sordo ja 11. ek:lle pohjat ajanut Thierry Neuville kurvailevat soft-renkailla.

Toyotan Esapekka Lappi jatkaa rallissa seitsemäntenä. Sadekelin renkailla iltapäivän lenkille lähtenyt Lappi joutui antamaan 11. erikoiskokeella hieman periksi Hyundain Thierry Neuvillelle. Belgialaisen etumatka on 8,1 sekuntia.

– Katsotaan, mitä tapatuu. Me kyllä yritämme, se on varmaa. Uskon, että hän hyötyi tällä pätkällä vähän slickseistä. Toivotaan, että kahdella seuraavalla on märempää, Lappi sanoi.

Kokonaistilanteessa kolmantena on Fordin Elfyn Evans, mutta Citroenin Sebastien Loeb on vain 3,2 sekunnin päässä. Fordin viisinketainen mestari Sebastien Ogier on puolestaan vain kahden kymmenyksen päässä Loebista.

Lauantaina Kataloniassa ajetaan vielä kolme erikoiskoetta.

Katalonian MM-rallin tilanne EK11/18 jälkeen:
 1. Jari-Matti Latvala Toyota    2.07.27,3
 2. Dani Sordo     Hyundai   +3,9
 3. Elfyn Evans    Ford    +11,3
 4. Sebastien Loeb   Citroen   +14,5
 5. Sebastien Ogier  Ford    +14,7
 6. Thierry Neuville  Hyundai   +29,5
 7. Esapekka Lappi   Toyota   +37,6 
 8. Ott Tänak     Toyota   +1.00,4
 9. Craig Breen    Citroen   +1.02,1
10. Andreas Mikkelsen Hyundai   +1.33,1
11. Teemu Suninen   Ford    +2.43,4
12. Kalle Rovanperä  Skoda    +5.33,9

Lue myös nämä

 • Uusimmat