EK1-2: Odotettu nimi SM-rallin komennossa – varoituksen sana katsojille

Roope Korhonen aloitti rivakimmin rallin SM-kauden avaavan Riihimäki-rallin.
Anssi Viinikka ja Roope Korhonen
Anssi Viinikka ja Roope Korhonen. Kuva: Massimo Bettiol
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Korhonen kellotti pohja-ajan kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella. Kokonaistilanteessa hänellä on 8,6 sekunnin etumatka Niclas Grönholmiin.

Rautio Motorsportia edustava Korhonen kilpailee ensimmäistä kertaa Skoda Fabia RS Rally2 -autolla.

– Auto on hyvin erilainen. Pääsimme parina päivänä ajamaan testiä ja saimme sitä vähän paremmaksi, mutta kyllä tämä vielä vaatisi enemmän kilometrejä, Korhonen sanoi Moottoriurheilu.tv:n YouTube-lähetyksessä.

Samalla Korhonen muistutti katsojia turvallisuusasioista.

– Ihmisiä oli tiellä useammassa kohdassa. Koettakaa mennä hyvissä ajoin pois tieltä, niin ei tule yllätyksiä, Korhonen sanoi.

Niclas Grönholm tuli kakkospätkän lähes tasatahtia Korhosen kanssa, sillä hän jäi vain 1,7 sekuntia pohja-ajasta.

– Sanoin heti pätkän maalissa, että nyt tuli pumpaten. Tämä pätkä oli tosi hankala. Ensimmäisen pätkän muisti paremmin, mutta tämä tuntui tosi hankalalta, Grönholm totesi.

Anssi Rytkönen ajaa SM1-luokassa ja yleiskilpailussa kolmantena ennen Benjamin Korholaa. Parivaljakko on jäänyt kärjestä vajaat 20 sekuntia.

SM2-luokan mestaruuden viime vuonna voittanut Korhola kilpailee ensimmäistä kertaa Hyundain i20 N Rally2 -autolla. Hän sai jo ennen starttia kymmenen sekunnin aikasakon, koska autokunnan rengastietolomake oli jätetty myöhässä.

– Ensimmäisellä pätkällä oli vähän säheltämistä. Valojen sammuttua lähdössä sammutin vehkeet. Mutta tämä pätkä tuli jo sillä tavalla, ettei ollut hirveästi virheitä. Koko ajan paranee, Korhola jutteli kakkospätkän maalissa.

Henri Hokkala ajaa SM2-luokan kärjessä ja yleiskilpailun kuudennella sijalla. Kakkosluokassa on tiukka vääntö kärkisijoista, sillä Hokkala, Toni Herranen, Jesse Kallio ja Jooa Iivari mahtuvat vain 3,9 sekunnin sisään.

Tuukka Kauppinen on puolestaan ollut aivan omaa luokkaansa avauspätkillä SM3-luokassa. Viime kaudella SM4-mestaruuden voittanut Kauppinen, 17, veti selvän pohja-ajan sekä ykkös- että kakkospätkällä. Hänellä on luokassa 9,3 sekunnin etumatka Tuomas Välilään.

– Tämä on tullut mukavasti. Ei tässä mitään ylikovaa ajeta – sillä tavalla, että pysytään tiellä. Vauhtia pystyisi hyvin nostamaan, Kauppinen tuumi.

Nico Valkonen ajaa puolestaan SM5-luokan piikkipaikalla 2,8 sekunnin erolla Pekka Keski-Korsuun. SM4-luokan kärkikolmikon muodostavat puolestaan Henri Sääskilahti, Ville Vatanen ja vasta 14-vuotias Lauri Halonen, jotka ovat 8,3 sekunnin sisällä.

Riihimäen SM-rallin tilanne EK2/9 jälkeen:

 1. Roope Korhonen  Skoda 10.37,1
 2. Niclas Grönholm Skoda  +8,6
 3. Anssi Rytkönen  Skoda  +18,3
 4. Benjamin Korhola Hyundai +18,9
 5. Mikko Eskelinen Skoda  +38,2
 6. Henri Hokkala  Ford  +47,7
 7. Toni Herranen  Ford  +49,0
 8. Jesse Kallio   Ford  +50,6
 9. Jooa Iivari   Renault +51,6
10. Tommi Jylhä   Skoda  +53,2
11. Nico Valkonen  VW   +53,4
12. P. Keski-Korsu  Ford  +56,2
13. Ville Ruokanen  Ford  +57,9
14. Arto Juolahti  Mitsu +1.04,6
15. Arttu Lähdeniemi Mitsu +1.08,5

Lue myös nämä

 • Uusimmat