Draamaa Walesin MM-rallin sumussa – Latvala nousi kamppailemaan kakkostilasta

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Walesin MM-rallin 15. erikoiskoe tarjosi rutkasti draamaa. Pätkä ajettiin pimeässä ja sankassa sumussa. Parhaiten olosuhteet hallitsi Suomen Toyota-kuski Jari-Matti Latvala, joka kirjautti Aberhirnantin toisella lenkillä rallin ensimmäisen pohja-aikansa.

Rallin kärkinimi Elfyn Evans sekä Fordin Ott Tänak ja Hyundain Thierry Neuville jäivät Latvalan pohjista puoli minuuttia. Hurjan vetonsa myötä Latvala nousi kamppailemaan rallin toisesta sijasta.

Latvala on 15. erikoiskokeen jälkeen kilpailussa neljäntenä. Toiseksi noussut Ogier on kuitenkin vain 4,3 sekunnin päässä suomalaisesta. Neuville pitää hallussaan kolmatta sijaa 1,3 sekuntia Latvalan edellä.

– Joskus sitä pitää hyökätä hankalissa olosuhteissa. Päivänvalossa se ei ole ollut mahdollista, Latvala summasi ek:n maalissa WRC.comin ralliradiolle.

Evans johtaa yhä kisaa liki 50 sekunnin turvin ennen Ogieria. Andreas Mikkelsen on Hyundaillaan viidentenä. Mikkelsenin ja toisena olevan Ogierin erottaa vain 7,6 sekuntia, joten taistelu palkintokorokesijoista on huimaa.

Toyotan Esapekka Lappi nousi 15. erikoiskokeella yhdeksänneksi ohi Dani Sordon. Juho Hänninen joutui keskeyttämään edellisellä pätkällä törmättyään heinäpaaliin.

Lauantaina Walesissa ajetaan vielä yksi erikoiskoe. Ralli päättyy sunnuntaina.

Walesin MM-rallin tilanne EK15/21 jälkeen:
1. Elfyn Evans    Ford   2.22,13,1
2. Sebastien Ogier  Ford   +49,8
3. Thierry Neuville  Hyundai  +52,8
4. Jari-Matti Latvala Toyota  +54,1
5. Andreas Mikkelsen Hyundai  +57,4
6. Ott Tänak     Ford   +1.05,2
7. Kris Meeke     Citroen  +1.21,0
8. Hayden Paddon   Hyundai  +2.00,0
9. Esapekka Lappi   Toyota  +2.39,2
9. Dani Sordo     Hyundai  +3.02,7

Lue myös nämä

 • Uusimmat