Evansin ylivoimaisessa johdossa yötauolle – Latvala taistelee kakkostilasta

Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: @World/M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ford-kuski Elfyn Evans johtaa Walesin MM-rallia lauantain jälkeen. Walesilaiskuskin johto kotirallissa on tuntuvat 53,1 sekuntia ennen sunnuntain viittä erikoiskoetta. 

Lauantain päättäneellä 16. erikoiskokeella Dyfnantissa Evans palasi jälleen tasolleen ja otti pohja-ajan nimiinsä. Sumua ei ollut samalla tavalla kuin edellisellä ek:lla, jossa Toyotan Jari-Matti Latvala kuroi kärjen eroa kiinni hurjalla vedollaan.

– Meillä oli hyvä veto ja pito parani koko ajan varsinkin lopussa, kun alkoi sataa. Odotan innolla huomista, Latvala summasi pätkän maalissa WRC.comin ralliradiolle.

Latvala on kilpailussa neljäntenä vain 4,6 sekuntia kakkostilaa hallussaan pitävää Sebastien Ogieria perässä. Kaksikon väliin kiilaa vielä Belgian Hyundai-kuski Thierry Neuville.

Ogier on ajamassa vastustamattomasti kohti viidettä perättäistä maailmanmestaruutta. Ranskalainen on jälleen ajanut varmasti vältellen turhia riskejä.

Andreas Mikkelsen ajoi nousujohteisen päivän ja se palkittiin lauantain päätteeksi viidennellä sijalla. Norjalainen on Latvalaa perässä vain 5,9 sekuntia. Ott Tänak tippui lauantain aikana kakkossijalta kuudenneksi. Tosin myös virolaisella on vielä täydet mahdollisuudet kiilata podium-taistoon mukaan.

Esapekka Lappi on kokonaistilanteessa yhdeksäntenä. Eroa on sekä eteen että taakse niin runsaasti, että pieksämäkeläinen voi kurvailla sunnuntaina varsin rauhallisesti.

Sunnuntaina ajetaan siis vielä viisi erikoiskoetta.

Walesin MM-rallin tilanne EK16/21 jälkeen:
1. Elfyn Evans    Ford   2.32,39,2
2. Sebastien Ogier  Ford   +53,1
3. Thierry Neuville  Hyundai  +53,6
4. Jari-Matti Latvala Toyota  +57,7
5. Andreas Mikkelsen Hyundai  +1.03,6
6. Ott Tänak     Ford   +1.06,1
7. Kris Meeke     Citroen  +1.27,6
8. Hayden Paddon   Hyundai  +2.04,0
9. Esapekka Lappi   Toyota  +2.41,0
10. Dani Sordo     Hyundai +3.35,8

Lue myös nämä