Colin McRaen veljenpoika Opelin ratissa rallin EM-sarjaan

Edesmenneen rallilegenda Colin McRaen veljenpoika Max McRae on paljastanut kalustonsa, millä mies kisaa tänä vuonna rallin EM-sarjassa.
Max McRae
Max McRae. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

18-vuotias kolmannen polven ratinkääntäjä kilpailee EM-sarjassa Opel Corsa Rally4 -autolla. Nuori rallilupaus on kilpaillut toistaiseksi lähinnä Australiassa, mutta tällä kaudella hän kilpailee ensi kertaa Kansainvälisen autoliitto FIA:n alaisessa sarjassa.

Opel on tuttu merkki McRaen perheen rallihistoriassa. Max McRaen isoisä Jimmy otti Opelin ratissa yhteensä yhdeksän EM-rallin voittoa ja ajoi Ascona 400:lla sarjassa toiseksi kaudella 1982.

– Isoisä on aika synonyymi Opel Ascona 400:lla, jolla hän saavutti paljon menestystä ja melkein voitti EM-tittelin. On hienoa palata samaan brändiin, joka oli hänelle niin merkityksekäs, Max McRae sanoo EM-sarjan verkkosivuilla.

Nuori McRae muuttaa sukunsa maille Skotlannin Lanarkiin, josta käsin hän käy EM-sarjan koitoksiin. Avausrallinsa nuorukainen ajaa Puolassa 20.-21. toukokuuta. Tiiminä McRaelle toimii portugalilainen The Racing Factory, joka vastasi myös Mikko Heikkilän huollosta taannoisessa Fafe-rallissa.

– Nyt tämä sitten tosiaan tapahtuu. Tuntuu aika epätodelliselta, sillä olen odottanut tätä niin pitkään. Rakastan Australiaa ja rallia siellä, mutta Euroopassa on oltava, jos meinaa tästä lajista uraa rakentaa. Sen minä myös haluan kovasti tehdä, McRae paaluttaa.

– On upeaa palata Lanarkiin. Koko perhe on siellä ja niin myös ralliperheemme. Kaikki on kunnossa, enkä malta odottaa, että tapaan kaikki tiimissä sekä saan kokeilla Opelia ensimmäistä kertaa.

Katso alapuolelta Portugalin EM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat