Colin McRaen isä kunnioittaa poikansa muistoa Walesin MM-rallissa

Jimmy ja Colin McRae
Jimmy ja Colin McRae. Kuva: LAT Photographic/Wales Rally GB
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vuonna 2007 traagisesti helikopteriturmassa menehtyneen rallitähti Colin McRaen muistoa kunnioitetaan laajalti lokakuussa ajettavan Walesin MM-rallin aikana.

Kisajärjestäjä tiedotti jo aiemmin, että pyöräilylegenda Sir Chris Hoy kurvailee Oulton Parkin yleisöpätkällä torstaina näytösajon vuoden 1995 maailmanmestarin Subaru Imprezalla.

Myös Colinin isä Jimmy McRae on mukana tämän vuoden Walesin rallissa. 75-vuotias Jimmy McRae ottaa osaa MM-rallin yhteydessä ajettavaan kaksipäiväiseen kansalliseen ralliin. Viisinkertaisen Britannian mestarin alla on historic-luokan Porsche 911.

– Rakastan yhä ajamista. Niin kauan kuin saan siitä fiiliksiä ja pysyn edes kohtuullisen kilpailukykyisenä, aion jatkaa kisaamista. Britannian ralli on yksi meidän saaren kovimmista kisoista ja yksi huipputapahtumista koko maailmassa. Siellä herää aina niin paljon muistoja mieleen, Jimmy McRae sanailee tiedotteessa.

– Ikävä kyllä en koskaan voittanut Britannian rallia, mutta olin pari kertaa podiumilla 1980-luvulla. Vaikka olen mukana kansallisessa rallissa, joka ajetaan MM-tapahtuman yhteydessä, on se silti iso juttu. Olemme mukana samoilla pätkillä ja samalla huoltoalueella. Varmasti saamme nauttia yhtä paljon tunnelmasta ja yleisön tuesta, konkarikuski jatkaa.

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 25 vuotta Colin McRaen ainoasta maailmanmestaruudesta. Asiaa juhlistetaan Knockhillin kilparadalla syyskuussa. Kyseisellä radalla Colin oli aktiiviaikoinaan tuttu näky monen eri auton ja moottoripyörän ratissa. Samalla radalla pidettiin myös Colin McRaen mestaruuden 20-vuotisjuhlat. Tuolloin juhlakisan voiton vei Colin veli Alistair McRae.

Katso alla olevalta videolta, mitä ensi viikolla ajettavassa Turkin MM-rallissa on luvassa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,278753″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat