Rallin MM-sarjan junioriluokkaan mojova lisäpalkinto – paras tulokas kuittaa potin käteistä

Tom Kristensson ajoi Korsikalla luokassa toiseksi. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan junioriluokkaan (JWRC) on lisätty mukava lisäpalkinto kauden parhaalle tulokkaalle. 

JWRC-luokan paras tulokas kuittaa 15 000 euroa käteistä, jotta ralliura saa uutta nostetta myös taloudellisesti urheilullisen menestyksen lisäksi. Asiassa on kuitenkin ehtona, että raha on käytettävä kuskin ensi kauden osallistumiseen junioriluokassa. Sama palkinto on tarjolla parhaalle ”rookielle” myös vuonna 2020.

Parhaan tulokkaan palkinnon voi kuitata, jos ei ole ajanut ennen tätä vuotta kahta MM-rallia enempää. Tällä hetkellä rahapotissa on kiinni ruotsalainen Tom Kristensson, joka tosin johtaa myös JWRC-luokan MM-taistelua pisteen erolla ennen Espanjan Jan Solansia. Ehtoihin kuuluu myös, että jos voittaa koko luokan, rahapotti menee seuraavaksi parhaalle tulokaskuskille.

Kristenssonia tuskin 15 000 euron rahapotti kiinnostaa yhtä paljon kuin mahdollinen JWRC-luokan voitto. Sarjan ykkösnimelle on nimittäin luvassa ensi kaudeksi uusi Ford Fiesta R5 sekä 200 rengasta Pirelliltä.

– JWRC-luokassa on nähty tällä kaudella todella vakuuttavia tulokaskuskeja. Ei ole nimittäin mikään helppo homma ajaa ensimmäistä kertaa MM-rallin pätkiä ja tehdä kilpailukykyisiä aikoja. Meidän mielestä se ansaitsee merkittävän tunnustuksen, JWRC:n manageri Maciej Woda sanoo.

– Tässä sarjassa kuskit pyrkivät yleensä ajamaan pari vuotta, joista ensimmäinen menee opetteluun. Tämän palkinnon myötä paras tulokaskuski pystyy paremmin kasaamaan budjetin ensi kaudeksi. Se on tunnetusti hankalaa, Woda jatkaa.

Viime kaudella rallin EM-sarjan U27-sarjassa toiseksi ajanut Kristensson on voittanut tällä kaudella kaksi kisaa ja ollut kerran toinen sekä kerran kolmas. Kun takana on neljä rallia viidestä JWRC-kisasta, on 28-vuotias ruotsalainen ollut aina podiumilla.

Solans on siis pisteen päässä Kristenssonista ennen JWRC-kauden päätösrallia Walesissa. Toinen ruotsalaiskuski Dennis Rådström on kolmantena, mutta jo 34 pistettä maanmiestään perässä. Walesissa on tosin luokan kuskeille luvassa tuplapisteet.

Sekä Solans että Rådström ovat urallaan ajaneet enemmän kuin kaksi MM-rallia ennen tätä vuotta, joten he eivät parhaan tulokkaan pystistä kamppaile.

Katso alla olevalta videolta, mitä ensi viikolla ajettavassa Turkin MM-rallissa on luvassa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,278753″ ap mute]

Lue myös nämä