Colin McRae takoi kivenjärkäleellä autonsa kuntoon Argentiinassa 1998 ja ajoi klassikkopätkälle huikeat pohjat (video)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallimuisteloissa sukelletaan tänään vuoden 1998 Argentiinan MM-ralliin, jossa riitti tapahtumia. Huikeimmasta tempauksesta vastasivat Subarulla kilpailleet Colin McRae ja kartanlukija Nicky Grist.

Skottilegenda kävi tiukkaa taistelua Mitsubishilla ajanutta Tommi Mäkistä vastaan kilpailun voitosta. Kun ajettuna oli 14 erikoiskoetta, kaksikon välinen ero kärjessä oli 15 sekuntia McRaen eduksi. Seuraavalla pätkällä kuitenkin McRae kolautti Subarua kahteen kertaan rajusti ja muun muassa oikea takapyörä vääntyi alle. McRae hävisi Mäkiselle yli 17 sekuntia ja suomalainen nousi kärkeen.

Artikkelin yläpuolella olevalta videolta näkyy, kuinka McRaen auto veteli sinne tänne erikoiskokeiden välisellä siirtymällä. Kuin ihmeen kaupalla McRae ja Grist kuitenkin takoivat autonsa kuntoon saaden puhelimitse tukea huoltoparkista. Kaksikko hakkasi isolla kivenjärkäleellä tukivarren suoraksi ja matka jatkui. Ikävä kyllä McRae myöhästyi niin paljon 16. pätkän lähdöstä, että aikasakkoa tuli kaksi ja puoli minuuttia.

Kaikesta huolimatta huoltosuoritus oli melkoinen. Taottuaan autonsa kuntoon McRae ja Grist ajoivat 16. erikoiskokeelle, klassikkopätkä El Condorille reilun viiden sekunnin pohjat ennen Carlos Sainzia.

Rallin voittoon ajoi lopulta Mäkinen, joka varmisti kauden päätteeksi kolmannen maailmanmestaruutensa. Toinen oli Toyotan Carlos Sainz vajaat puoli minuuttia Mäkisen takana. Kolmanneksi sijoittui Ford Escortilla kurvaillut Juha Kankkunen .

McRae oli lopputuloksissa viides minuutin ja 17 sekuntia kärkeä takana. Huoltourakassa aikasakon myötä tuhrautui kaksi ja puoli minuuttia.

Katso alta vielä kisakooste Argentiinasta 1998:

Lue myös nämä

  • Uusimmat