Citroenin WRC-tiimissä puhaltavat muutoksen tuulet

Citroen, Stephane Lefebvre
Citroen on valmistajien MM-sarjassa viimeisenä. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin rallitiimi on ryhtynyt tekemään muutoksia organisaatiossaan heikosti menneen alkukauden jälkeen.

Tuorein muutos nähtiin viime viikonloppuna Puolan MM-rallissa, kun Christophe Besse toimi ensimmäistä kertaa ranskalaistallin teknisenä johtajana. Hän peri pestin Laurent Fregosilta, joka hoiti tehtävää vuoden ajan.

– Laurent Fregosi oli aiemmin toiminut pääinsinöörinä ja hän halusi palata rooliin, jossa hän saa keskittyä enemmän teknisiin asioihin. Sen vuoksi nimitimme tehtävään Christophe Bessen, insinöörin, joka tuntee Citroenin erittäin hyvin, sillä hän oli mukana tekemässä Xsara WRC:tä 2000-luvun alussa. Tämä muutos on osa tallin uutta perustaa, jonka rakentamisen aloitimme viikonloppuna, tallipäällikkö Yves Matton kertoo.

Citroen lähti kauteen suurin odotuksin, jotka ovat toistaiseksi jääneet toteutumatta. Kris Meeke otti tiimille voiton Meksikossa, mutta muuten tulokset ovat olleet pettymyksiä. Craig Breen on parhaana Citroen-kuljettajana MM-pistetaulukossa kahdeksantena, ja valmistajien MM-sarjassa talli pitää perää neljännellä sijalla.

Mattonin mukaan Citroen on jo aloittanut keskittymisen seuraavaan kauteen.

– Osa päivitysosista vaatii usean kuukauden kehitystyön, eikä niitä saada käyttöön ennen ensi kautta. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettemme voita enempää kisoja kaudella 2017. Korsikan rallissa näytimme C3 WRC -auton suorituskyvyn asvaltilla, Matton sanoo.

– Olen kuitenkin pyytänyt insinöörejämme keskittymään enemmän auton kehittämiseen kuin tekemään erityisiä säätöjä jokaiseen ralliin, ranskalaispomo lisää.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan heinäkuun lopulla Suomessa, missä Citroen nappasi vuosi sitten voiton Meeken johdolla, ja Breen ajoi kolmanneksi.

Mika Ojatalo

Lue myös nämä

  • Uusimmat