Citroenilla ”alennettu” kuljettaja heitti haasteen Suomen rallilupauksille

Stephane Lefebvre
Stephane Lefebvre. Kuva: @World/Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan WRC2-luokasta tulee ensi kaudella entistä mielenkiintoisempi, kun Citroenin Stephane Lefebvre lähtee mukaan luokan mestaruusjahtiin ranskalaisvalmistajan uudella R5-luokituksen autolla.

Lefebvre, 25, ajoi päättyneellä kaudella kahdeksan MM-rallia Citroenin WRC-kalustolla ja sijoittui MM-pisteissä 13:nneksi. Ranskalainen nappasi kauden parhaan tuloksensa Puolan MM-rallista, jossa hän ajoi viidenneksi.

Ensi kaudella Lefebvrelle ei ole luvassa kisoja Citroenin WRC-menopelillä. Kris Meeke ajaa ainoana Citroen-kuljettajana kaikki osakilpailut, Craig Breenin ohjelmassa on kymmenen WRC-kisaa, ja konkarikuljettaja Sebastien Loeb ohjastaa C3 WRC:tä kolmessa osakilpailussa. Lisäksi Khalid Al-Qassimi esiintyy muutamissa ralleissa Citroenin kolmannella autolla.

– Joskus pitää ottaa askel taakse ennen kuin voi ottaa kaksi askelta eteenpäin. Minulle on annettu loistava mahdollisuus näyttää, kuinka kilpailukykyinen Citroen C3 R5 -auto on, ja samalla kilpailen yhä tehdaskuljettajana WRC2-luokassa, joka on erittäin tiukka sarja, Lefebvre kertoo.

WRC2-luokassa Lefebvre saa vastaansa tukun lupaavia suomalaiskuljettajia. Kalle Rovanperä ja Juuso Nordgren valittiin hiljattain Skoda Motorsportin tehdastiimiin, ja Hyundain kehitysohjelmaan päässyt Jari Huttunen lähtee tittelijahtiin korealaisvalmistajan R5-ajokilla.

– Tavoitteena on voittaa mestaruus ja tehdä autosta uusi mittapuu luokkaan. Tiedän testien perusteella, että auto on suunniteltu hyvin, Lefebvre linjaa.

Citroenin tallipäällikkö Yves Matton luottaa, että Lefebvre voi ponnahtaa WRC2-sarjasta takaisin WRC-auton ohjaamoon.

– Tämän ohjelman avulla hän voi jatkaa kokemuksensa kartuttamista ja kehittää taitojaan, Matton sanoo.

Lue myös nämä