Brittikuski ylistää Sebastien Loebin merkitystä WRC-tallille

Rallilegenda Sebastien Loeb on yltänyt pohja-aikavauhtiin kaikissa ajamissaan MM-ralleissa tänä vuonna.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin tallissa tänä vuonna ajanut 48-vuotias Loeb johti reilu viikko sitten ajettua Kreikan MM-rallia vielä lauantaina avauspätkän jälkeen, mutta sen jälkeen tekniikka petti ja tuloksena oli keskeytys. M-Sport brittikuski Gus Greensmith korostaa Loebin esimerkin merkitystä tallille.

Edelliset MM-rallit M-Sportilla olivat sujuneet surkeasti, mutta Loeb johdatti tallin jälleen kovaan liitoon Kreikassa. Ranskalainen Pierre-Louis Loubet oli myös ennen rengasrikkoaan kärkitaistossa, mutta joutui lopulta tyytymään neljänteen sijaan.

– Kauden keskivaihe oli tiimillemme vaikea. Oli hyvä saada tuore silmäpari katsomaan tilanne ja tuo silmäpari sattui olemaan yhdeksänkertainen mestari, Greensmith sanoo rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– Kun Seb on tiimissä, tiedät, missä kärkivauhti menee, sillä Seb ajaa aina kärjessä.  Jos olemme hänestä kaukana, tiedämme, että jotain on tehtävä. Siitä on iso apu.

Greensmithin oma kausi alkoi kelvollisesti kahdella perättäisellä viitostilalla. Sen jälkeen seuranneista kahdeksasta MM-rallista britti on kuitenkin kirjauttanut nimiinsä vain kaksi top10-sijoitusta.

– On ollut monta kisaa, jossa vauhtimme on ollut hyvää, mutta tulosta ei ole tullut. On ollut rengasrikkoja, teknisiä ongelmia ja omia virheitä. Minusta olisimme ansainneet parempia tuloksia. Olen kuitenkin varma, että ne ovat vielä tulossa. Pitää vain jatkaa kovaa työtä, Greensmith miettii.

Seuraava mahdollisuus Greensmithillä on vajaan kahden viikon päästä Uudessa-Seelannissa, joka palaa MM-kalenteriin kymmenen vuoden tauon jälkeen.

– Uuden-Seelannin ralli on aina ollut to-do-listallani. Nyt voin vihdoin ruksia sen pois siltä listalta, Greensmith hehkuttaa.

Katso alapuolelta Kreikan MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat