Belgialaisen rallikuljettajan kausi päättyi rajuun onnettomuuteen – ”Olisin voinut halvaantua tai vieläkin pahempaa”

Belgialaiskuljettaja Gino Buxin rallikausi päättyi viikonloppuna sattuneeseen rajuun onnettomuuteen.
Gino Bux
Gino Bux. Kuva: Belgian Rally Championship
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bux kamppaili kärkisijoista Belgian rallisarjaan kuuluvassa Ardennes-rallissa, mutta sitten rysähti. Volkswagen Polo R5 -auto lähti lapasesta, kun vauhtia oli mittarissa lähes 180 kilometriä tunnissa.

Polo osui kuljettajan puoleinen ovi edellä pilariin, minkä vuoksi Bux jäi onnettomuuden jälkeen jumiin autoonsa. Kuljettaja saatiin ulos kilpurista vasta sen jälkeen, kun Volkkarista oli leikattu katto irti.

Kartanlukija Anthony Bourdeaud’Hui ei loukkaantunut tilanteessa, mutta Bux kuljetettiin sairaalahoitoon Dinantin kaupunkiin.

– Minulla on kovia kipuja. En pysty nukkumaan edes morfiinin avulla, Bux kertoi belgialaiselle La Derniere Heure -lehdelle.

– Minun täytyy olla sairaalassa ainakin viikko, koska keuhkoihini tuli vaurioita, enkä pysty hengittämään kunnolla ilman apua.

Buxilta murtui rysäyksessä kuusi kylkiluuta, solisluu sekä olkapää.

– Toipumisessa kestää ainakin kolme kuukautta, mutta minulle ei pitäisi jäädä mitään jälkiseurauksia. Olisin voinut halvaantua tai vieläkin pahempaa. Siinä mielessä pidän itseäni erittäin onnekkaana, Bux myönsi.

Bux arveli, että hänen autossaan oli hidas rengasrikko ennen onnettomuutta, minkä vuoksi hän menetti Volkswagenin hallinnan.

– Olimme menossa suoraan kohti pilaria, mutta vedin käsijarrusta, jotta isku ei tulisi suoraan keulaan. Osuma tuli oveen, minkä jälkeen auto pyörähti pilarin ympäri. Ensimmäisten 30 sekunnin aikana minulla oli vaikeuksia hengittää, ja tunsin kivun kasvavan. Onneksi ystäviäni saapui nopeasti paikalle, ja Cedric Cherain onnistui pitämään minut tajuissani, Bux sanoi.

Paloautolla kesti 15 minuuttia päästä onnettomuuspaikalle. Tästä meni vielä 45 minuuttia ennen kuin Bux saatiin ulos autosta.

– Rallissa otetaan paljon riskejä, ja silloin uskottelee itselle, että apu tulee nopeasti, jos jotain sattuu. Näin ei käynyt tällä kertaa. Lääkäri ei pystynyt tekemään paljoakaan hyvästä tahdostaan huolimatta. Jos minulla olisi ollut sisäistä verenvuotoa tai jotain vieläkin vakavampaa, se olisi ollut todella dramaattista, Bux totesi.

Bux ei pysty loukkaantumisensa vuoksi kilpailemaan kaudella 2023, mutta 32-vuotias belgialainen ei aio lopettaa ralliuraansa.

– Tulen vielä takaisin, Bux takasi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat