Auto toimii, Jari-Matti Latvalan omat säädöt hukassa – ”Pikkuisen puuttuu”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Jari-Matti Latvala on parhaana suomalaisena Saksan MM-rallissa kuudentena, kun takana on neljä erikoiskoetta.

Eroa kolmanteen sijaan on vajaat viisi sekuntia, mutta kisaa johtava tallikaveri Ott Tänak on karannut jo 19 sekunnin päähän. Latvala valitteli päivähuollossa ajovirheitä.

– Yritän varmaan jarruttaa liian myöhään. Jätän jarrun liian pitkälle ja yritän mennä liian kovaa. Pitäisi ottaa mutkiin aiemmin vauhtia pois ja mennä kaasulla ne paikat läpi, Latvala analysoi.

– Minulla on liikaa halua ajaa kuten radalla, mutta kun niitä puhtaita asvalttiosuuksia ei tässä rallissa juuri ole. Enemmän pitäisi pystyä keskittymään niihin likaisiin kohtiin, tuurilainen jatkoi.

Katso alta Rallit.fin ennakkoanalyysi Saksan MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2284,277257″ ap mute ]

 

Latvala lupaa korjata ajotyyliään iltapäiväksi ja nousta tulostaulukossa ainakin pari sijaa. Yaris WRC:n säädöt ovat kohdillaan.

– Ajaminen on ehdottomasti parempaa kuin Korsikalla. Vielä pitää pystyä kuitenkin nostamaan tasoa. Pikkuisen puuttuu, Latvala myönsi.

– Jarrutuksen virheissä aikaa kuluu liikaa. Jarrutukset pitää laittaa kohdilleen ja luottaa vain autoon, että se kääntyy likaisissakin paikoissa. Sitten pitäisi tulla parempia aikoja.

Lue myös nämä

  • Uusimmat