Amatöörivirhe jäi kismittämään Jari-Matti Latvalaa – ”Olen todella vihainen itselleni”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan konkarikuljettaja Jari-Matti Latvala oli vahvassa ajovireessä Chilen rallin avauspäivänä perjantaina. Rallin MM-sarjan kokenein kuljettaja taistelee pitkästä aikaa jopa koko kilpailun voitosta. 

Latvalan tallitoveri Ott Tänak karkasi perjantaina 28,8 sekunnin päähän suomalaisesta. Toisena oleva Citroenin Sebastien Ogier on kuuden sekunnin päässä suomalaisesta, kun taas MM-sarjaa johtava Thierry Neuville hengittää tuurilaisen niskaan vaivaisen seitsemän kymmenyksen erolla.

Yhden pohja-ajan perjantain kuudella erikoiskokeella kirjauttanut Latvala harmitteli perjantai-iltana virhettään päivän viimeistä edellisellä pätkällä.

Katso alapuolelta Latvalan haastattelu perjantain iltahuollosta. Juttu jatkuu videon jälkeen:

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,262516″ ap mute ]

 

– Kaikki tuli siihen asti täydellisesti, mutta sitten ihan lopussa tein täydellisen amatöörivirheen. Sammutin auton risteyksessä ja siihen kului viitisen sekuntia. Olen edelleen tosi vihainen itselleni. Olin jopa kuullut, että Sebastien Loeb oli ongelmissa samassa kohdassa ensimmäisellä kerralla, Latvala manasi.

– Se oli tyhmä virhe. Yritin kaikkeni ja halusin optimoida jarrutuspaikan, että olisin saanut täydellisen pätkän. Se jäi nyt vain haaveeksi.

Rallin kolmas sija ja vauhti aivan kärjen tuntumassa lämmittivät kuitenkin Latvalan mieltä.

– Olen ihan tyytyväinen ajamiseeni. Heti kun mentiin nopealle tielle, saatiin hyviä väliaikoja. Teknisillä osuuksilla oli vielä vähän hakemista. Huomenna on tosi nopeaa ja jouheaa tietä luvassa. Sen pitäisi sopia minulle hyvin. Odotankin lauantain pätkiä erittäin suurella mielenkiinnolla.

Lue myös nämä