Aleksi Röyhkiö hakee onnistunutta päätöstä rallikaudelleen – ”Miehet ja kalusto kunnossa”

Aleksi Röyhkiö
Aleksi Röyhkiö. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan päätöskilpailu ajetaan perjantaina ja lauantaina Turun ja Salon ympäristössä. Aleksi Röyhkiö starttaa kisaan SM3-luokan pistetaulukon viidenneltä sijalta.

Team Lediliä edustavan Röyhkiön tähtäimessä on toki kärkiryhmän sijoitus, mutta ennen kaikkea tarkoitus olisi päättää SM-kausi onnistumiseen.

Kauden viimeistä edelliset sarjapisteet olivat jaossa elo-syyskuun vaihteessa Laitilassa, missä Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki sijoittuivat lopulta kolmanneksi. Kyseinen kisa oli haastava 19-vuotiaalle Röyhkiölle, joka joutui ajamaan rallin läpi kuumeen jälkitaudissa.

– Nyt ovat miehet ja kalusto kunnossa. Alkuviikolla saimme alle hyvät ajotreenit Flying Finn Academyn leirillä. Ohjelmassa oli myös paljon nuottitreeniä. Luotto on kohdallaan autoon ja ajamiseen, Röyhkiö kommentoi.

Katso alta SM-kauden päätösrallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,282065″ ap mute]

Tuotanto: AKK

SM Salo-Turku Ralli käynnistyy perjantai-iltana, jolloin ajetaan kaksi erikoiskoetta nuotitusjakson jälkeen. Lauantain ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta.

– Edessä on varmasti haasteellinen kilpailu, kun perjantaina ajetaan pimeässä. Silloin voi syntyä tavallista suurempia aikaeroja, armeijan harmaissa parhaillaan palveleva Röyhkiö arvioi.

Seuraa Rallit.fitä Facebookissa ja tiedät, mistä rallimaailmassa puhutaan!

Röyhkiöllä on vielä pienet mahdollisuudet SM-mitaleille, kun päätöskisassa on perinteisesti tarjolla puolitoistakertaiset sarjapisteet. Nuorukainen ei ole asettanut ralliin mitään tiettyä tulostavoitetta.

– Lähdetään nauttimaan hienoista ja vauhdikkaista teistä. Tavoitteena on ajaa ehjä kisa ja saada mahdollisimman hyvä päätös SM-sarjalle. Jos tässä onnistumme, niin tuloskin on varmasti hyvällä tasolla, Ford-kuljettaja järkeili.

Hyvä tulos todennäköisesti takaisi Röyhkiölle sijoituksen SM3-luokan pisteissä viiden parhaan joukkoon, mikä puolestaan avaisi kuljettajalle paikan Flying Finn Future Star -kilpailun valintatilaisuuteen. Kilpailun voittaja saa palkinnoksi tallipaikan rallin MM-sarjan JWRC-junioriluokkaan ensi kaudeksi.

Lue myös: Tiukat testit tulossa? – kuka suomalaislupauksista lunastaa paikan rallin MM-sarjaan

Lue kaikki rallin SM-sarjan finaaliviikonlopun ennakkojutut täältä!

Salon ja Turun SM-rallin aikataulu:
Perjantai 27.9.

19.42 EK1: Aijala (9,48 km)
20.00 EK2: Tieksmäki (14,90 km)

Lauantai 28.9.

10.41 EK3: Pöylä 1 (13,40 km)
11.50 EK4: Tiskarla (12,48 km)
12.10 EK5: Vaskio (17,90 km)
13.01 Huoltotauko
14.42 EK6: Pöylä 2 (13,40 km)
15.39 EK7: Saukonoja (14,70 km)
16.27 EK8: Suopohja (4,48 km)
17.29 EK9: Metsämäki (1,26 km)

Lue myös nämä

  • Uusimmat