Tiukat testit tulossa – kuka suomalaislupauksista lunastaa paikan rallin MM-sarjaan?

Sami Pajari
Sami Pajari voitti kesällä FFFS-kisan ja sai palkinnoksi paikan Suomen MM-ralliin. Kuva: Jarmo Mäki /AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

SM3-luokan kuljettajilla on paljon pelissä viikonloppuna, kun rallin SM-kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Salon ja Turun seudulla.

AKK:n ja sen yhteistyökumppaneiden Flying Finn Future Star -kilpailu (FFFS) on muuttunut merkittävästi. Tämän vuoden toisena palkintona on tallipaikka rallin MM-sarjan JWRC-junioriluokkaan kaudelle 2020.

Ensi viikolla pidettävän valintakokeen finalistit selviävät kauden päätösrallissa, jossa on jaossa puolitoistakertaiset pisteet. FFFS-kilpailun finaaliin pääsevät ne kuljettajat, jotka sijoittuvat SM3-luokan loppupisteissä viiden parhaan joukkoon ja täyttävät tänä vuonna enintään 25 vuotta.

Seuraa Rallit.fitä Facebookissa ja tiedät, mistä rallimaailmassa puhutaan!

Vuodesta 2014 lähtien kilpailun palkintona on ollut näytönpaikka Suomen MM-rallissa, mutta tänä vuonna jaetaan poikkeuksellisesti kaksi palkintoa kilpailun uudistuessa. Tästä syksystä eteenpäin FFFS-voittaja lähtee seuraavaksi kaudeksi näyttämään kyntensä MM-sarjaan maailmalle.

Katso alta ennakko FFFS-kilpailusta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,282460″ ap mute]

Tuotanto: AKK

AKK:n Flying Finn -kumppanuuspäällikön Jari Raskin mukaan uudistus asettaa voittavalle kuljettajalle aivan uudenlaisen haasteen.

– Kokonainen kausi JWRC-luokassa vaatii erilaisen valmistautumisen, sillä tekemisen täytyy olla pitkäjänteisempää kuin yhteen kisaan panostettaessa. Valmistautumisen on oltava kokonaisvaltaisempaa ja suunnitelmat pitää tehdä pidemmällä tähtäimellä, Rask luonnehtii.

Tämän hetkisten SM3-luokan sijoitusten perusteella valintakokeeseen pääsisivät Sami Pajari, Lauri Joona, Henri Hokkala ja Aleksi Röyhkiö. Heistä Pajari ja Hokkala ovat jo kerran voittaneet FFFS-palkinnon ja paikan Suomen MM-ralliin. Teoreettisesti jopa yhdeksällä kuljettajalla on mahdollisuus vielä lunastaa paikkansa valintakokeeseen.

Valintakokeessa testataan muun muassa kuljettajan valmiutta kansainvälisiin parrasvaloihin niin fyysisesti kuin henkisestikin. Koetukselle laitetaan myös mediataidot.

– Vauhdin lisäksi kuljettajilta vaaditaan tiettyä analyyttisyyttä, jotta he pystyvät hienosäätämään autoa ja ajamistaan kulloinkin vallitsevan tilanteen ja olosuhteen mukaan. Koko kauden ajaminen tuo myös ihan erilaisen kiinnostuksen median puolesta, Rask toteaa.

Tallipaikan lisäksi voittavalla kuljettajalla on mahdollisuus saada merkittävä taloudellinen tuki JWRC-kaudelleen. Mikäli voittaja ajaa tällä kaudella rallin SM-sarjassa M-Sportin Ford-kalustolla ja Pirellin renkailla, tukevat M-Sport, Pirelli ja AKK kuljettajan osallistumista JWRC-sarjaan yhteensä 90 000 eurolla.

– Tänä päivänä on todella vaikea saada noinkin isoa taloudellista tukea. Nuoret kaverit, jotka haluavat oikeasti päästä eteenpäin, niin kyllä he aivan tosissaan ajavat palkinnosta, AKK:n autourheilun nuorisomaajoukkueen eli Flying Finn Academyn valmennuspäällikkö Tuomo Nikkola sanoo.

Flying Finn Future Star -valintakoe järjestetään Liikuntakeskus Pajulahdessa 3.-4. lokakuuta.

SM3-luokan SM-pisteet 6/7 osakilpailun jälkeen:
1. Sami Pajari     93*
2. Lauri Joona     78*
3. Joonas Lindroos 75
4. Henri Hokkala   71*
5. Aleksi Röyhkiö  59*

* Kuljettaja osallistuu Flying Finn Future Star -kilpailuun.

Lue myös nämä

  • Uusimmat