Ajaako Loeb Hyundailla myös rallicrossia? – ”Ehkä jotain mielenkiintoisia haasteita tulevaisuudessa”

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: FIAWorldRallycross.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan hullu vuosi sai jatkoa torstaina, kun ralli-ikoni Sebastien Loebin sopimus Hyundain tiimin kanssa vahvistettiin. Loeb ajaa ensi kaudella kuusi osakilpailua alkaen Monte Carlon rallista tammikuun lopussa. 

Ranskalaistähden liki kahden vuosikymmenen ura PSA-konsernin leivissä tuli tiensä päähän, kun Citroen päätti ajaa ensi kaudella rallin MM-sarjaa vain kahdella autolla, ja kun Peugeot vetäytyi rallicrossin MM-sarjasta. Loeb korostaa, että mittavasta urastaan huolimatta hän ei ollut vielä valmis eläköitymään lopullisesti moottoriurheilusta.

– Oli poissuljettua, että olisin jättänyt urheilun, sillä tuorein voitto on vielä hyvin mielessä. En voinut kieltäytyä Hyundai Motorsportin houkuttelevasta tarjouksesta, mikä pitää sisällään kuusi WRC-kisaa kaudella 2019 ja ehkä jotain muita mielenkiintoisia haasteita tulevaisuudessa, Loeb vihjaa Facebook-sivuillaan hymiöiden kera.

– Heidän projektinsa sai minut pauloihinsa. Uskon, että heidän tiimissään ja autossaan voin taistella eturivissä ja yrittää saavuttaa uran 80. voittoni, Loeb jatkaa.

Rallicrossin MM-sarjassa Hyundain Supercareilla on ajanut Marcus Grönholmin yksityistiimi. Loeb on aiemmin kertonut, että hän on kiinnostunut kilpailemaan myös rallicrossissa ensi kaudella.

PSA-konserni menetti Loebissa ison tähden ja valtavasti kokemusta. Autojätti on osoittanut oman kiitospuheensa ranskalaiskonkarille.

– Sebastien Loeb jatkaa uraansa toisessa tiimissä vuonna 2019 melkein 20-vuotisen menestyksekkään ja voittoja sekä titteleitä täynnä olevan ajanjakson jälkeen. Me osoitamme lämpimät kiitokset sekä Sebastienielle että kartturi Daniel Elenalle. Me saimme paljon tietotaitoa ja teimme yhdessä uniikin menestystarinan. Meillä on jatkossakin molemmin puolinen suuri kunnioitus olemassa, PSA Motorsportin johtaja Jean-Marc Finot ylistää tiedotteessa.

Myös Loeb on kiitollinen PSA-konsernille, vaikka monien käänteiden jälkeen yhteinen tarina tuli tiensä päähän.

– Se oli erittäin tunteellinen hetki, kun minun piti sanoa hyvästit Citroen Racingin ja Peugeot Sportin tiimeille. Heidän kanssaan rakensin urani ja heidän kanssaa minusta tuli se kuski, mitä nyt olen. Iso kiitos myös kaikille faneille, jotka olette tukeneet minua ja Danielia, Loeb herkistelee Facebook-sivuillaan.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat