Fordin suomalaiset WRC-tähdet varovaisen toiveikkaina – ”Tässä rallissa meillä on mahdollisuus”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin suomalaiskuljettajat Esapekka Lappi ja Teemu Suninen lähtevät jälleen altavastaajina matkaan, kun rallin MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna ajettavalla Sardinian osakilpailulla. 

Yhtään testikilometriä suomalaiskuskeilla ei ole alla, mutta jollain ilveellä he yrittävät kammeta itsensä mukaan kärkitaistoon.

– Kisa ajetaan normaalia myöhemmin, joten rallin luonne voi olla vähän erilainen. Lämpötilat eivät ehkä ole niin korkeat kuin normaalisti ja sää voi olla arvaamaton. Tässä kisassa ei ole ikinä voinut ajaa koko ajan maksimilla ja tänä vuonna se voi olla enemmän kuin totta, Lappi mietti ennen rallin nuotitusta.

– Luvassa on varmasti haastava viikonloppu, mutta me olemme päättäneet tehdä hyvän tuloksen. Uskon, että tässä rallissa meillä on siihen mahdollisuus, Lappi jatkaa.

Katso alta Sardinian MM-rallin ennakko, jolla Ott Tänak kertoo värikkäistä muistoistaan Välimeren saarelta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,351838″ ap mute]

 

Tallikaveri Suninen puolustaa Sardinian saarelta viime vuoden toista sijaa. Hitaat ja tekniset rallit ovat sopineet hyvin sekä kuljettajalle että tiimille.

– Olen aina pärjännyt tässä kisassa hyvin ja odotan sitä joka kerta innolla. Se oli ensimmäinen ralli, jonka ajoin Jarmon (kartanlukija Lehtinen) kanssa ja saavutin heti urani parhaan tuloksen. Tällä kertaa kisa on syksyllä, mikä tekee hommasta vähän erilaisen, Suninen juttelee.

– Toivon kuitenkin, että olisimme taas hyvässä vauhdissa. Kuten joka kerta aiemminkin, meidän on taas todella keskityttävä, että saamme jokaisen kiven merkattua nuotituksessa. Myös säädöt ja rengasstrategia on mietittävä huolella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat