Jouhki suunnittelee: Kalle Rovanperälle kuusi MM-rallia ensi vuonna

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Keskiviikkona varmistui, että suomalainen rallilupaus Kalle Rovanperä ajaa tällä kaudella kaksi MM-rallia M-Sportin Ford Fiesta R5 -autolla. Rovanperä kisaa WRC2-luokassa Walesin ja Australian kilpailuissa.

Lokakuun ensimmäisenä päivänä 17 vuotta täyttävä Rovanperä on rallimaailman tulikuuma tulevaisuuden lupaus. Manageri Timo Jouhkin mukaan ensi kaudesta ei olla kuitenkaan vielä tehty päätöstä.

Rovanperällä on käytännössä kaksi vaihtoehtoa, joskin yllättyksiäkin voi vielä sattua. Nuori suomalainen on mukana Hyundain nuorten kuljettajien kehitysohjelmassa ja taistelee ajopaikasta WRC2-luokkaan ensi kaudeksi. Myös Ford on potentiaalinen vaihtoehto.

– Hyundain juttu on kova prosessi ja siellä on paljon kovia kuskeja mukana. On vaikea ennustaa, mitä he päättävät. Sanoisin, että toinen vaihtoehto meillä on jatkaa Malcolmin (tallipomo Wilson) kanssa ensi kaudella. Olemme jo neuvotelleet hänen kanssaan ensi vuodesta ja meillä on pitkä yhteinen historia sekä hyvät suhteet heidän kanssaan olemassa, Jouhki sanailee Motorsport News -sivustolla.

Jouhki kuitenkin paljasti sen verran, että ensi kaudeksi on suunnitteilla kuusi MM-rallia. Ne ovat Meksiko, Argentiina, Suomi, Espanja, Wales ja Australia. Rovanperällä oli hinku osallistua myös Britannian rallisarjaan, mutta aikatauluongelmien vuoksi täyttä sarjaa ei voida ajaa.

– Halusimme ajaa myös koko Britannian rallikauden, mutta siinä oli parin kisan kanssa päällekkäisyysongelmaa. Kallen osalta se ei kuitenkaan ole niin tärkeää. Tähyilemme kuitenkin mahdollisuuksia ajaa siellä asvalttikisoja, Jouhki toteaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat