17-vuotias Oliver Solberg valloitti Olympus-rallin Subarulla – isäpappa seurasi tunteikkaana penkan reunalla

Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Subaru Motorsport USA
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin ja rallicrossin maailmanmestarin Petter Solbergin 17-vuotias poika Oliver osoitti jälleen lupaavan rattimiehen elkeitä voittamalla viime viikonloppuna ajetun Olympus-rallin, joka kurvailtiin Washingtonin osavaltiossa Seattlen kaupungin lähettyvillä. 

Solberg nappasi ensimmäisen voittonsa USA:n rallisarjassa. Norjalaiskomeetta ajoi avauskisansa sarjassa maaliskuussa, jolloin hän oli 100 Acre Wood -kisassa toinen. Tällä kertaa voitto heltisi 27 sekunnin erolla ennen tallikaveri David Higginsiä.

Rallilupauksen lähtökohdat kisaan eivät olleet helpot, sillä pohjoisirlantilainen kartanlukija Aaron Johnston ei päässyt  matkustamaan Yhdysvaltoihin, koska hänen sähköisessä matkustusluvassaan, ESTAssa, ilmeni ongelmia. Isä-Solberg hälytti pikakomennuksella rinnalle ranskalaiskonkari Denis Giraudetin.

– On mahtavaa voittaa ensimmäinen kisa Subarun väreissä. Tämä oli ensimmäinen kertani Olympus-rallissa, ensimmäinen kertani uuden kartturin kanssa ja olin myös koko ajan etuautona tiellä. Lauantain pätkät antoivat meille paljon itseluottamusta. Sitten puskimme vain täysillä loppuun asti Denisin kanssa, Solberg sanaili.

– Kun pääsimme viimeisen pätkän maaliin, niin se oli kuin unelmien täyttymys. Ensin autooni tuli äiti ja sitten isä…me olemme tehneet kovasti töitä yhdessä ja minun pitää kiittää heitä paljosta. Me Solbergit olemme tunteellinen perhe ja tämä oli erityinen hetki meille kaikille.

Vuonna 2003 juuri Subarun väreissä rallin MM-tittelin voittanut Isä-Solberg seurasi tunteikkaana penkan reunalta poikansa otteita.

– Tämä on jotain erityistä…Tämä on itse asiassa ensimmäinen kerta, kun olen oikeasti maastossa katsomassa Oliverin kisaa, Solberg twiittasi.

 

https://twitter.com/Petter_Solberg/status/1122232958230900739

Lue myös nämä

  • Uusimmat