Toyotan insinööri edelleen luottavainen – ”Yariksen vauhti on ollut aina kohdallaan soralla”

Toyota Yaris WRC. Kuva: Toyota Gazoo Racing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitalli oli ongelmissa kauden kolmannessa rallissa Meksikossa, kun korkean ilmanalan takia moottorilämmöt nousivat liian korkeiksi. Muissa ralleissa Toyotan suorituskyky on ollut vähintäänkin kohtalaista. 

– Meillä on muutamia muutoksia aerodynamiikkapaketissa ja olemme myös työskennelleet auton painon kanssa. Hommat kuitenkin etenevät hyvin, Toyotan pääinsinööri Tom Fowler sanoo RallySport Magazinen verkkosivuilla.

Meksikon ongelmat tulivat tallille hieman puskista, sillä tiimi luuli jo selvittäneensä moottorin kuumenemisen.

– Meillä oli ja on käytössä järjestelmä, joka huolehtii moottorista ja varmistaa sen, että moottoririkkoa ei tule. Se on uutta kaikin puolin. Tottakai tarkoitus on, että se systeemi ei  missään vaiheessa lähde päälle. Ikävä kyllä Meksikossa näin kuitenkin tapahtui pari kertaa ja se söi tietenkin moottorin tehoja, Fowler selvittää.

– Meidän onkin entisestään parannettava jäähdytysjärjestelmää, jotta vastaavaa ei tapahdu tulevaisuudessa. Silti meillä oli myös Meksikossa vauhti kohdallaan. Voitimme Power Stagen ja saimme yhteensä kuusi pohja-aikaa.

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla Argentiinassa. Tällä kertaa ei kuitenkaan ajeta niin korkealla vuoristossa kuin Meksikossa, joten Toyotan suorituskyvyn pitäisi riittää taisteluun palkintosijoista.

– Argentiina on soraralli ja meidän sorasäädöt ovat aika vakiintuneet. Yariksen vauhti on ollut aina kohdallaan soralla. Meidän tehtävämme tallissa on saada autosta niin luotettava, että kuskit voivat vain keskittyä taistelemaan voitosta, Fowler sanoo.

Fowler on myös vakuuttunut Toyotan uuden kuljettajan Ott Tänakin nopeasta sopeutumisesta talliin.

– Hän tuntuu tottuneen autoon erittäin nopeasti. Hän tekee upeasti töitä tiimin kanssa ja tuo uusia näkökulmia sekä ideoita. Se on hienoa kaikkien kannalta.

– Myös Esapekalla (Lappi) on ollut hyviä kisoja ja hyviä pätkiä. Meksikossa häntä rassasi kokemuksen puute. Emme voi ajatella, että hän pystyisi aina taistelemaan niitä jätkiä vastaan, jotka ovat ajaneet 10 vuotta ralleja, joista hänellä ei ole yhtään kokemusta, Fowler summaa.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat