Chile pyrkii mukaan MM-kalenteriin – Grönholmin kartturi paikan päällä FIA:n lähettiläänä

Tänä vuonna Kalle Rovanperä kurvaili vielä Meksikossa. Onko ensi vuonna jo Chilen vuoro? Kuva: Daniel Roeseler/Skoda Motorsport.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Chile ottaa isoimman askeleen tähän asti kohti rallin MM-sarjan osakilpailua, kun maassa järjestetään ensi viikonloppuna kandidaattitapahtuma. Kyseinen ralli järjestetään Concepcionin kaupungin lähistöllä. 

Rallymobil Concepcion -rallista on pyritty tekemään mahdollisimman paljon MM-sarjan osakilpailuja jäljittelevä. Paikalla onkin FIA:n delegaatteja tarkistamassa, onko puitteet mahdollisille MM-rallille olemassa. FIA:n puolelta Concepcionissa ovat mm. Timo Rautiainen ja Michele Mouton. Rautiainen toimi Marcus Grönholmin kartturina. Kaksikko voitti yhdessä kaksi maailmanmestaruutta.

Chile toivoo pääsevänsä mukaan MM-kisakalenteriin jo ensi vuodeksi. FIA:n edustajien lisäksi rallia ovat paikan päällä seuraamassa myös tallien edustajia sekä WRC:n promootiotiimin jäseniä.

– Kandidaattitapahtuman tavoitteena on näyttää, että meillä on kaikki kunnossa MM-tapahtuman osalta. Urheilu, turvallisuus ja logistiikka ovat tärkeitä parametrejä, RallyMobil-tapahtuman johtajistoon lukeutuva Sebastián Etcheverry toteaa tapahtuman verkkosivuilla.

Concepcionin kaupungin keskusaukiolla pidetään rallin avajaistilaisuus perjantai-iltana. Lauantaina on ohjelmassa seitsemän ja sunnuntaina viisi erikoiskoetta. Sunnuntain päätöspätkä on MM-ralleille ominaisesti Power Strage -erikoiskoe.

Kyseinen ralli on osa Chilen tämän vuoden rallisarjaa. Erikoiskokeet televisioidaan livenä, jotta päästään mahdollisimman lähelle tämän vuoden WRC-formaattia.

 

Lue myös nämä