14-vuotiaalla suomalaislupauksella edessä ensimmäinen arktinen seikkailu, jo ensimmäinen SM-ralli säväytti koko ralliyhteisöä

Rovaniemellä ajetaan tänä viikonloppuna rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu, Arctic Lapland -ralli.
Niklas Heino ja Lauri Halonen
Niklas Heino ja Lauri Halonen. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Legendaarinen Tunturiralli on 14-vuotiaan Lauri Halosen ensimmäinen arktinen seikkailu. Halonen ja kartanlukija Niklas Heino lähtevät Ford Fiestalla kahden päivän ralliin SM4-luokan kakkospaikalta.

Kouvolalainen Halonen nousi tammikuun puolessa välissä ajetussa SM-sarjan avauksessa Riihimäellä rakettimaisesti yleisön tietoisuuteen ajamalla tasaisessa ja paljon kuljettajia keränneessä vakioautoluokassa toiseksi. Halonen äänestettiin vielä katsojien toimesta rallin ”säväyttävimmäksi” kuljettajaksi SM-sarjan somessa tehdyssä kyselyssä.

– Riihimäki meni tosi hyvin, yli odotusten. Vähän yllätti, että tuli niin paljon huomiota rallin jälkeen, mutta jatketaan jalat maassa niin kuin tähänkin asti, Halonen sanoo.  

Tunturiralli on sarjan tunnetuin, ja samalla vaativin kilpailu. Nuotitus kestää tiistaista torstaihin, erikoiskokeita ajetaan kaksitoista, pisimmän ollessa yli kolmekymmentä kilometriä, ja koko reitillä on mittaa lähes 800 kilometriä. Kauden kovimpaan koitokseen Halonen lähtee samoin metodein kuin kauden avaukseen, keskittymällä omaan tekemiseen ja kehittymään, vaikka alla on pieleen mennyt kenraaliharjoitus.

– Piti ajaa Mikkelissä, tehtiin perjantaina nuotti, mutta tulin illalla kuumeeseen, joten katsottiin viisaimmaksi perua ralli. Tuntuma ajamiseen haetaan sitten torstaina testi-ek:lta, Halonen selvittää.

– Olemme nyt nuotittaneet kolme erikoiskoetta, kahdessa eri muodossa ajettava Siikakämä ja Kaihuavaara. Tie on ollut hienoa, on isoa ja nopeaa ja myös kapeampaa. Osa reitistä oli aika hurjassa kunnossa, auton saa kyllä rikki, ellei aja fiksusti. Meidän tavoitteena on ajaa maaliin, ei oteta mitään paineita tuloksesta.

Arctic Lapland -ralli ajetaan Rovaniemellä 2.-3. helmikuuta. Halonen ja Heino kilpailevat SM4-luokassa, johon on ilmoittautunut neljätoista kuljettajaparia.

Lue myös nämä

  • Uusimmat