Yltääkö WRC-tallin konkari jälleen podiumille? Ainakin testeissä vauhtia piisasi

Konkarikuski Dani Sordo päätti Hyundain WRC-tallin Katalonian MM-rallin testit torstaina.
Dani Sordo
Dani Sordo. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sordo haki säätöjä Hyundain Rally1-autoon Kataloniassa aurinkoisessa kelissä. Kyseessä on miehen kotiralli, vaikka Katalonian osakilpailun tukikohtaan Saloun kaupunkiin on Sordon synnyinseuduilta Cantabriasta matkaa liki 700 kilometriä. Tätä nykyä Sordo tosin asuu Andorrassa, josta matkaa Salouhun on vain pari sataa kilometriä.

Niin tai näin, Sordo on jälleen yksi vahvimmista ehdokkaista palkintokorokkeelle Katalonian asvaltilla. Sordo on kivunnut pitkällä urallaan podiumille Kataloniassa huimat yhdeksän kertaa. Ensimmäinen palkintosija tuli jo kaudella 2006, kun Sordo oli Citroen Xsara WRC:llä toinen tallikaverinsa Sebastien Loebin jälkeen.

Sordo on suorittanut viimeisen vuoden aikana huimalla tasaisuudella MM-sarjassa. Vyöllä on viisi perättäistä kolmatta sijaa, kun kauden 2021 kahdessa viimeisessä rallissa Kataloniassa ja Monzassa espanjalainen ajoi podiumille kuten hän on tehnyt myös toistaiseksi kaikissa tämän kauden kisoissaan (Portugali, Sardinia ja Kreikka).

Katalonian MM-ralli starttaa ensi viikon torstaina ajettavalla testierikoiskokeella. Itse kisassa on luvassa 19 pikataivalta, joille kertyy mittaa noin 294 kilometriä.

Katso alapuolelta Sordon tyylinäytteitä Katalonian MM-rallin testeistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat