Yksi asia pääsi yllättämään suomalaistoivon MM-rallissa – ”Viime vuonna ei tarvinnut sellaisia miettiä”

Roope Korhonen ylsi viime viikonloppuna ajetussa Ruotsin MM-rallissa kymmenen parhaan joukkoon yleiskilpailussa.
Roope Korhonen
Roope Korhonen. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

WRC2-luokan ylivoimaiseen voittoon ajoi Ruotsin Oliver Solberg, mutta hänen perässään tuli suomalaisten rintama.

Sami Pajari oli kakkosluokan nopein suomalainen ja samalla Ruotsin MM-rallin nopein Toyota kakkosluokassa. Hänen perässään tulivat Viron Georg Linnamäe ja Korhonen.

Korhosen lopullinen sijoitus oli yleiskilpailun kahdeksas ja WRC2-luokan neljäs.

– Kyllä me nyt ehkä kuitenkin jäimme positiivisen puolelle. Lauantailta jäi harmittamaan se, että tuhosimme liian paljon renkaita ja jäimme sitten Pajarin ja Linnamäen vauhdista. Siinä tuli eroa liikaa, emmekä sitten enää pystyneet lähtemään kirimään sitä kiinni, Korhonen summasi.

Rallin SM-sarjakauden avauksen Riihimäellä voittanut Korhonen kilpaili toista kertaa Toyotan uudella Rally2-autolla. Hän oli saanut autosta kokemusta jo Tunturirallissa.

Rautio Motorsportin väreissä ajava suomalainen oli Ruotsin MM-rallissa tyytyväinen erityisesti yhteen asiaan.

– Hyvin pystyimme haastamaan kokeneempia kavereita, emmekä hölmöilleet mitään. Hyvä ralli, Korhonen summasi.

Tunturirallissa ensi kertaa uudella Toyotalla ajanut Korhonen on alkanut pääsemään auton kanssa paremmin sinuiksi.

– Kyllä se nyt tuntuu jo tosi hyvältä ja luottoa siihen on. Jotain pikkujuttuja pitää tietysti vielä kokeilla, mutta tosi hyvältä tuntuu, Korhonen kehui.

Korhonen antoi Ruotsissa lupaavan näytteen ajotaidostaan. Täysin tyytyväinen laukaalainen ei kuitenkaan ollut.

– Jos ennen rallia joku olisi sanonut, että olemme neljänsiä, niin olisin siihen varmaan ihan tyytyväinen ollut. Mutta kyllä se lauantaina veti vähän mieltä matalaksi, kun näimme, että putoamme kyydistä, Korhonen sanoi.

Ruotsin MM-rallin olosuhteet olivat ajoittain todella rajut, minkä vuoksi renkaat joutuivat koville. Renkaiden nopea kuluminen oli jotain, mitä viime vuonna Ruotsissa WRC3-luokassa Ford Fiestalla ajanut Korhonen ei ollut ennen kokenut.

– Viime vuonna Fiestalla ei tarvinnut sellaisia miettiä. Ei SM-sarjassa ole koskaan tarvinnut renkaita säästellä, joten siinä mielessä se oli uusi juttu. En ajatellut sitä niin hyvin kuin olisi pitänyt, Korhonen myönsi suoraan.

Seuraavat kilpailut jo tiedossa

Korhosen seuraavia MM-ralleja ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta jotain suomalainen pystyi jo sanomaan tulevasta ohjelmastaan.

– Tällä tietoa Portugali ja Sardinia ovat seuraavat MM-rallit. Sitten tietysti Suomessa ajamme SM-sarjaa. Tuuri on vielä talven osalta SM-kisoista jäljellä. Mutta katsotaan, mitä MM-ralleja voisi kesälle saada, Korhonen kertoi.

Seuraaviin MM-ralleihin Korhonen on taas pykälän valmiimpi.

– Kyllä tämä oli tosi hyvä kokemus ja kaikki otimme täältä kilsat talteen nimenomaan WRC2-tasolta. Autoon tuli nyt paljon enemmän luottoa viikonlopun aikana, joten hyvä juttu siinä mielessä, Korhonen linjasi.

Lue myös nämä