WRC-tallipomolta vahva vihjaus huippukuskin lähdöstä Toyotalle – ”Se olisi iso menetys tiimille”

Elfyn Evans. Kuva: M-Sport Ford

Rallin MM-sarjassa Fordeilla kilpaileva M-Sport-talli valmistautuu siihen, että Elfyn Evans ei aja tiimissä ensi kaudella.

Tilanne kuljettajamarkkinoilla elää edelleen, vaikka uuteen kauteen on aikaa enää kaksi kuukautta. Talleista M-Sport ja Toyota eivät ole julkistaneet vielä yhtäkään kuljettajasopimusta vuodelle 2020.

Toyota menettää maailmanmestari Ott Tänakin Hyundaille, joten Tommi Mäkisen tiimi jahtaa nyt korvaajaa virolaistähdelle. Viime aikoina on spekuloitu sillä, että Toyotan toiveissa saattaa olla sopimukset sekä kuusinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin että Elfyn Evansin kanssa.

Lue myös: Onko tässä Toyotan WRC-tiimin ensi vuoden kuljettajakolmikko? Tommi Mäkinen vastasi huhuihin

Lue myös: Tommi Mäkinen hamuaa sekä Ogieria että Evansia – ”Olemme todella, todella kiinnostuneita”

– Pari kuukautta sitten ajattelin, että tilanne kuljettajamarkkinoilla on erittäin selkeä ja että melkein kaikki pysyvät paikoillaan. Mutta tilanne kääntyi täysin päälaelleen, M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener viittaa etenkin Tänakin Hyundai-siirtoon Red Bull TV:n haastattelussa.

– Ei ole mikään salaisuus, että parikin tiimiä on tarkkaillut Elfyniä – varsinkin Toyota. Yritämme tehdä parhaamme pitääksemme hänet, mutta realistisesti ajateltuna voimme toimia vain meillä olevan budjetin rajoissa, Millener lisää.

Evans sijoittui kauden 2019 MM-pistetaulukossa viidenneksi tasapistein neljänneksi sijoittuneen Andreas Mikkelsenin kanssa. Evans jätti muun muassa kaikki suomalaiskuljettajat taakseen, vaikka walesilaiselta jäi kesällä kolme kilpailua ajamatta selkävaivojen vuoksi.

– Yritämme pitää hänet, mutta jos hän menee muualle, se olisi iso menetys tiimille, Millener toteaa.

Lue myös: Sebastien Ogier matkalla Toyotalle? Ranskalaistähdeltä mielenkiintoinen vastaus

Suomalaiskuljettaja Teemu Suninen ajoi tänä vuonna Evansin tallikaverina M-Sportilla. Sunisen sopimus on katkolla, mutta Millener antaa ymmärtää, että jokelalaiselle on luvassa jatkoa Fordin ratissa.

– Teemulle tuli vielä liikaa pieniä virheitä, jotka saattoivat pilata koko kisan. Hän keskittyy näihin asioihin ensi vuonna ja ottaa niistä opiksi, Millener sanoo.

Lue myös: Teemu Suninen teki vaikutuksen tallipomoonsa – mutta löytyykö paikka ensi kaudeksi?

– Seuraavien parin viikon aikana katsomme, miten muiden tallien kokoonpanot muodostuvat ja mitä me voimme lopulta tehdä. Olemme positiivisia sen suhteen, että voimme saada hyviä tuloksia ensi vuonna, Millener painottaa.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja