Quantcast

Teemu Suninen teki vaikutuksen tallipomoonsa – mutta löytyykö paikka ensi kaudeksi?

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Sunisen otteet rallin MM-sarjassa kaudella 2019 saivat miehen työnantajan ylisanoihin. Kausi päättyi Sunisen osalta sarjan yhdeksänteen sijaan, mutta nopeudesta näkyi positiivisia viitteitä.

Tallipäällikkönä Sunista ajattavassa M-Sport Ford -tiimissä toimivalle Richard Millenerille jäi positiivinen vaikutelma Sunisen otteista – varsinkin kun ottaa huomioon tasoituksen, jonka suomalainen antaa kokemuksessa pahimmille kilpakumppaneilleen.

– Teemulla oli mielestäni oikeinkin hyvä kausi. Tämä oli kuitenkin vasta hänen ensimmäinen täysi sarjansa WRC-auton ratissa, ja jo toisessa rallissa hän johti rallia ensimmäistä kertaa, Millener kehaisee.

Heti Ruotsin lumilla Suninen osoitti, mikä on miehiään ja johti rallia avauspäivän jälkeen.

– Luulenpa, että hän teki vaikutuksen moniin nopeudellaan Ruotsissa, ja vaikka hänellä ei ollut tasaisuutta saada myös hyvää lopputulosta, se oli kuitenkin iso virstanpylväs hänen urallaan.

Kesän kynnyksellä Sunisen vierelle vaihtui uusi kartanlukija, Jarmo Lehtinen. Äärimmäisen kokenut Lehtinen toi Sunisen menoon tarvittavat elementit, mikä näkyi välittömästi myös tuloksissa.

– Jarmon tuleminen mukaan antoi hänelle arvokasta kokemusta, johon nojata. Tämän jälkeen hän saalisti heti uransa parhaan tuloksen olemalla Sardinian rallissa toinen. Se oli todella kypsä ajo häneltä ja todella ansaittu tulos.

Lue myös: Teemu Suninen arvioi MM-rallikautensa – ”Alku oli jopa surkea”

Ainoastaan kotikisassaan Suninen suoriutui vaisummin kuin tiimi ja kuljettaja itse odottivat, mutta jokelalainen kokosi nopeasti itsensä ja paransi jälleen menoaan kauden viimeisissä osakilpailuissa.

– Uskon, että Teemu on ensimmäisenä myöntämässä, että Neste-ralli oli hänelle pettymys. Me kaikki toivoimme, että hän olisi pystynyt haastamaan kovasta tuloksesta, mutta homma ei koskaan oikein klikannut. Jotkut kuljettajat voisivat jättää sen taakaksi mieleensä, mutta Teemu oli vauhdissa heti seuraavassa rallissa Saksassa, ja tuntuu, että juuri hänen asvalttivauhdistaan olen ollut eniten vaikuttunut tällä kaudella.

Tiimillä on vahva luotto Sunisen osaamiseen. Tallipäällikkö näkee potentiaalin, joka Sunisella on ja joka johtaa brittipomon mielestä vielä suuriin saavutuksiin tulevaisuudessa.

– Hän on osoittanut olevansa nopea jokaisella alustalla, ja kunhan hän saa kokemusta lisää, hänestä tulee voitosta ajava kuljettaja joka ralliin.

Sunisen sopimus M-Sport Fordin kanssa umpeutuu tämän vuoden lopussa. Tilanne kuljettajamarkkinoilla on jopa hieman sekava, sillä vahvojen huhujen mukaan Citroenin WRC-tiimi on vetäytymässä rallin MM-sarjasta.

– Toivomme jatkavamme Teemun kanssa, mutta emme ole vielä aivan valmiita julkistamaan ensi vuoden kokoonpanoamme, tuumaa Millener.

Lue myös: Hurja huhu: Citroen lähdössä rallin MM-sarjasta, Ogier tulossa Toyotalle?

Lue myös: Onko tässä Toyotan WRC-tiimin ensi vuoden kuljettajakolmikko? Tommi Mäkinen vastasi huhuihin

Lue myös: Emoyhtiön edustaja löi lisää vettä myllyyn – ”Citroen ei ole mukana kaudella 2022, se on varmaa”

Lue myös: Citroen väittää neuvottelevansa yhä Ogierin kanssa – tallin sisällä sekava tilanne: ”Kukaan ei tiedä mitään”

Lue myös nämä

  • Uusimmat