WRC-talli raotti salaisuuden verhoa – Thierry Neuville kertoi syyn rajulle testionnettomuudelleen Suomessa

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-talli yritti olla hiljaa Suomessa järjestämästään rallitestistä, jonka piti pysyä salassa. Testistä tuli lopulta kansainvälinen uutinen Thierry Neuvillen ajettua rajusti ulos ensimmäisenä testipäivänä.

Testi ei pysynyt täysin salaisena, sillä Rallit.fi sai kuulla viikkoa aiemmin, että Hyundain WRC-auton pärinää on luvassa Oriveden seudulla. Maanantaina pärinää riitti alkuiltaan saakka, jolloin Neuville vetäisi vauhdilla ulos soratieltä.

Rallipiireissä sana kiirii nopeasti. Ei kestänyt kauaakaan, kun Rallit.fi sai nähtäville kuvan, jossa Neuvillen ajaman Hyundai i20 WRC -auton raato keikkui kyljellään pusikon puolella.

Lue myös: Näin rajuun kuntoon Thierry Neuvillen WRC-auto meni ulosajossa Suomessa – tiimin testeille tyly päätös

Testiä oli seuraamassa jokunen testipaikasta vihiä saanut rallifani, mutta ulosajolla ei ollut silminnäkijöitä. WRC-tallit ovat nihkeitä tiedottamaan testionnettomuuksista, joten belgialaistähden ulosajon syy jäi arvailujen varaan.

Mutta keskiviikkona Hyundai raotti salaisuuden verhoa. Neuville kertasi tapahtumat tallin lähettämässä tiedotteessa.

– Oli todella nautinnollista päästä takaisin ratin taakse ja ajaa WRC-autolla. Kauden ensimmäisistä ralleista tuntuu olevan jo ikuisuus, joten oli upeaa jälleen tuntea adrenaliinin virtaavan veressä Suomessa.

– Lopputulos ei ollut sellainen kuin olimme toivoneet, sillä osuimme leikkauksessa kiveen, minkä vuoksi auto pyöri muutaman kerran kautta ympäri, Neuville kuvaili.

Viime vuonna Neuville ajoi rajusti ulos Chilen MM-rallissa. Voit katsoa alta videon tilanteesta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2285,262577″ ap mute]

 

Tilanteessa oli rutkasti vauhtia, mutta Neuville ja kartanlukija Nicolas Gilsoul selvisivät tilanteesta säikähdyksellä. Hyundain oli tarkoitus jatkaa testejä tiistaina, mutta ajot päättyivät ulosajoon.

– Onneksi me molemmat olemme kunnossa, mutta autoa ei pystytty korjaamaan, joten meidän piti päättää testi suunniteltua aiemmin, Neuville totesi.

Seuraavan kerran Neuvillelle on luvassa ajohommia viimeistään elokuun alkupuolella. Hyundai ilmoitti tiistaina, että Neuville ja hänen tallikaverinsa Ott Tänak osallistuvat Etelä-Virossa järjestettävään kansainväliseen kilpailuun Hyundain WRC-kalustolla.

Lue myös: Jari Huttunen sai lisää rallihommia Hyundailta – ensimmäiset WRC-vahvistukset Etelä-Viron ralliin selvillä

Lue myös nämä

  • Uusimmat