WRC-tähdeltä pian sopimusuutisia – ”Sitten asioiden pitäisi olla konkreettisempia”

Craig Breen. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Craig Breen saattaa ajaa viimeisen kerran Hyundain WRC-autolla perjantaina alkavassa Suomen MM-rallissa.

Irlantilaiskuljettaja Breen on yhdistetty vahvasti M-Sport Fordin talliin ensi kaudeksi, jolloin uudet Rally1-hybridiautot tulevat rallin MM-sarjaan.

Breen haluaa päästä ajamaan täyden kauden ensi vuonna ja näyttämään todellisen potentiaalinsa. Viime kaudet hän on jakanut vastuuta Hyundain kolmosautossa ja tiettävästi Hyundailla ei ole tarjota hänelle kokopäiväistä sopimusta ensi vuonnakaan. M-Sport puolestaan etsii kokenutta kuljettajaa tallin ykköstykiksi tulevalle kaudelle.

– Se on totta, että tämä on todennäköisesti viimeinen kilpailuni Hyundailla tänä vuonna. Espanja on Dani Sordon kotiralli ja hän oli viime vuonna mukana Monzassa, Breen muotoili ennen Suomen MM-rallia.

– Toivon, että minulla on jotain kerrottavaa parin seuraavan viikon sisään. Sitten asioiden pitäisi olla konkreettisempia, irlantilaiskuljettaja vihjasi.

Breen on ollut hyvässä vauhdissa viime kisoissa. Hän ajoi heinäkuun Viron MM-rallissa toiseksi ja saman sijan hän nappasi myös Belgiassa elokuussa.

– Yritämme tehdä samanlaisen suorituksen täällä Suomessa ja olla mukana voittokamppailussa.

Breen nosti Suomen MM-rallin suursuosikiksi Toyotan Kalle Rovanperän, joka on ottanut kolmesta edellisestä rallista kaksi voittoa ja yhden kolmossijan.

– Kalle on nyt loistavassa iskussa. Tämä on hänen kotikilpailunsa, joten on äärimmäisen vaikeaa taistella häntä vastaan, Breen myönsi.

Suomen MM-ralli ajetaan nyt poikkeuksellisesti syyskelissä, mutta se sopii Breenille.

– Osa teistä oli jopa mukavampia kuin kesällä. Puissa on myös hienot syysvärit pätkien varrella, siellä on todella kaunista. On hienoa päästä takaisin tämän profiilin ralliin, tätä on ollut ikävä.

– Jyväskylän seudun teissä on jotain erityistä. Tällaista vuoristorataa ei ole tarjolla Virossa, missä on toki hienoja keinotekoisia hyppyjä. Täällä on jatkuvasti korkeuseron vaihteluita, mitä ei ole ollut pitkään aikaan MM-sarjassa. Tästä tulee hieno ralli, Breen suitsutti.

Suomen MM-ralli alkaa perjantaina.

Katso alapuolelta, mitä Suomen MM-rallissa on luvassa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,388662″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat