WRC-comebackin tekevä Petter Solberg: Älkää asettako minulle paineita!

Petter Solberg
Petter Solberg. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Torstai-iltana alkavassa Katalonian MM-rallissa nähdään peräti kolme maailmanmestaria, kun viisinkertaisen MM-voittajan Sebastien Ogierin lisäksi ajohaalarit pukevat päälleen sekä ralli-ikoni Sebastien Loeb että vuoden 2003 mestari Petter Solberg.

Norjalaiskonkari Solberg on viime vuosina keskittynyt ajamaan ja pyörittämään omaa rallicross-tiimiään isolla menestyksellä. 43-vuotias Solberg palaa MM-ralleihin kuuden vuoden tauon jälkeen, kun mies ajaa Kataloniassa Volkswagen Polo R5 -auton debyyttikisan WRC2-luokassa.

Paineita rennonletkeä norjalainen ei suostu ottamaan harteilleen.

– Älkää asettako minulle paineita! Yritän vain nauttia ja tehdä parhaan mahdollisen suorituksen. Auto toimii hyvin ja koko tiimi on innoissaan siitä, mitä tulee tapahtumaan, Solberg väritteli rallin aattona Rallit.fille.

– Mahassa on vähän perhosia. Päätavoite on nauttia. En ole kuuteen vuoteen ajanut rallia, ja kun siihen laskee päälle viimeisen vuoden sairauden, niin on vain niin upeaa olla täällä mukana.

Solbergin suku on todellista Norjan ralliaatelia. Kataloniassa ajaa WRC2-luokassa myös isoveli Henning Toksportin Skoda Fabialla.

– Henning sai varmaan buustia, kun minä tulin tähän kisaan. Hänen ei pitänyt edes ajaa täällä, mutta niin vain veli tuli mukaan. Meillä koko perhe rakastaa rallia ja tämä on sitä, mitä me haluamme tehdä. On tosi vaikeaa olla erossa rallista. Ihan varmasti tulevaisuudessa meitä nähdään yhä useammin varikolla, Solberg hehkutti.

Tulevaisuus ei kuitenkaan tarkoita Petter Solbergin paluuta rallin pariin isommassa mittakaavassa. Sen sijaan mies panostaa kaikkensa 17-vuotiaan poikansa Oliverin uraan.

– Oliverin takana me tietenkin olemme. Ehkä minä olen ajanut jo ihan tarpeeksi, Solberg naureskeli.

Solberg näytti Volkswagenin uuden auton iskukyvyn torstaiaamun testierikoiskokeella. Norjalainen ajoi WRC2-luokan pohja-ajan.

Lue myös nämä