Vetääkö Toyota hihastaan ässän, joka hyödyttää Esapekka Lappia? ”Meillä on se mahdollisuus”

Toyotan WRC-tallin uudistuneesta pilttuusta paljastui mielenkiintoinen yksityiskohta viime viikonloppuna ajetussa Kroatian MM-rallissa.
Toyota
Toyotan pilttuussa oli paikka viidelle autolle Kroatian MM-rallissa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan huoltopilttuusta on aiemmin löytynyt paikka tehdastiimin kolmelle kilpurille, mutta Kroatiassa paikkoja oli peräti viisi. Toyota on kilpaillut viime vuodet neljällä autolla MM-sarjassa – autoista kolme on ollut tehdastiimin paikoilla, ja Takamoto Katsutan menopeli erillisessä teltassa.

Kroatiassa Katsutan GR Yaris Rally1 -auto sai paikan tehdastiimin kilpureiden rinnalta. Mutta onko mahdollista, että tällä kaudella pilttuun kaikki paikat olisivat varattuja eli Toyota kilpailisi viidellä pääluokan hybridikilpurilla MM-osakilpailuissa?

– Saa nähdä, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoi Autosportin mukaan.

– Meillä on se mahdollisuus kauden jälkimmäisellä puoliskolla, mutta se riippuu pitkälti siitä, mitä Toyota haluaa tehdä. Tässä vaiheessa emme tiedä, tuleeko meille viides auto vai ei. Toyota päättää siitä, tallipomo lisäsi.

Mikäli Toyota vetää ässän hihastaan ja päättää kilpailla jossain vaiheessa viidellä autolla, ratkaisu hyödyttäisi Esapekka Lappia. Pieksämäkeläinen jakaa tänä vuonna ajovastuuta Toyotan tehdastiimin kolmosautossa Sebastien Ogierin kanssa.

Lapin ohjelmaan kuuluu tällä haavaa kahdeksan osakilpailua ja Ogierin on tarkoitus ajaa viisi MM-rallia. Jos talli saa viisi autoa käyttöönsä kauden puolivälin jälkeen, Lapin kilpailuohjelmaan voisi tulla lisää kisoja – eli Lappi ja Ogier pystyisivät kisaamaan yhtä aikaa samoissa ralleissa.

MM-rallikauden neljäs osakilpailu ajetaan toukokuun puolivälin jälkeen Portugalissa. Ogier on Toyotan tehdastiimin kuljettajakokoonpanossa MM-sarjaa johtavan Kalle Rovanperän ja walesilaisen Elfyn Evansin rinnalla Pohjois-Portugalin sorarallissa. Lappi seuraa kisan sivusta.

Katso alta kooste Kroatian MM-rallista, joka päättyi Kalle Rovanperän voittoon.

Lue myös nämä

  • Uusimmat