Verstappenin perhe juhli viikonloppuna myös rallissa – isälle historiallinen saavutus

F1-tähti Max Verstappen voitti viikonloppuna Japanin osakilpailun, mutta myös hänen isällään Jos Verstappenilla oli aihetta juhlaan.
Jos Verstappen ja Max Verstappen....
Jos Verstappen ja Max Verstappen. Kuva: Red Bull Content pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jos osallistui viikonloppuna Itä-Belgian ralliin ja nappasi komean voiton.

Lauantai oli tiukkaa taistelua Verstappenin ja Cedric Cherainin kanssa, mutta kääntyi lopulta entisen F1-kuljettajan eduksi.

Viimeiselle pätkälle lähdettäessä Verstappenin johto oli vain seitsemän kymmenystä. Cherain pystyi kaventamaan vielä eroa, mutta ei riittävästi. Näin ollen Verstappen pääsi juhlimaan ensimmäistä Belgian rallisarjan yleiskilpailun voittoa.

– Olen erittäin tyytyväinen, Verstappen kommentoi omilla verkkosivuillaan.

– Meidän piti antaa kaikkemme koko lauantaipäivän ajan ja ajoimme todella hyvin. Tämä oli hyvin jännittävää loppuun saakka, Verstappen jatkoi.

Verstappen ei olisi ennen kauden alkua uskonut, että hän pystyisi todenteolla haastamaan kokeneen Cherainin.

– En uskonut kilpailevani Cherainin kaltaista kokenutta huippua vastaan tällä kaudella, varsinkin kun hän tuntee nämä pätkät kuin omat taskunsa. Kiitos kuitenkin kartturini (Jamoul) Renaudin hyvien nuottien, menin selvästi eteenpäin, Verstappen kiitteli.

Verstappen oli aiemmin voittanut Station Le Seau Monteberg-rallin vuoden alusta. Belgian rallisarjan yleiskilpailun voitto on kuitenkin hänen ralliuransa suurin saavutus toistaiseksi.

Verstappenin perheen viikonloppu oli yhtä moottoriurheilun juhlaa. Josin poika Max voitti Japanin F1-kisan sunnuntaina ja varmisti samalla Red Bull-tiimille jo valmistajien mestaruuden. Verstappenin kolmas peräkkäinen kuljettajienkin F1-mestaruus on enää vain ajan kysymys.

Rallin MM-sarja jatkuu kuun vaihteessa Chilessä. Ennakon voit katsoa alta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat