EK4-6: Venäläiskuski tuimassa vauhdissa Portugalin EM-rallissa, Craig Breen nousi toiseksi

Aleksei Lukjanuk
Aleksei Lukjanuk. Kuva Gregory Lenormand / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenilla ajava venäläinen Aleksei Lukjanuk on aloittanut loistavasti Portugalin EM-rallin. Kuuden ajetun erikoiskokeen jälkeen Lukjanukin etumatka kisan piikkipaikalla on 18,3 sekuntia ennen Hyundailla ajavaa irlantilaista Craig Breenia.

Lukjanuk ajoi pohjat viidelle erikoiskokeelle ja Breen yhdelle. Kolmannella sijalla on Hyundaita käskyttävä espanjalaiskuski Ivan Ares. Ruotsin lipun alla kilpaileva nuorukainen Oliver Solberg on neljäntenä.

– On ihan kuivaa ja minulla on märän kelin renkaat. Tämä iltapäivän lenkki ei ollut hyvä, koska rengasvalintani oli väärä. Puskin ihan äärirajoilla koko ajan. Muutama mutka meni leveäksi, Solberg kommentoi kuudennen erikoiskokeen maalissa.

– Lenkin viimeinen pätkä on todella hankala. Puskemme ihan täysillä, Ares puolestaan sanoi.

Citroeneja kuljettavat Yoann Bonato ja Efren Llarena ovat sijoilla viisi ja kuusi. Volkswagenilla ajava Norbert Herczig on seitsemäntenä ennen Hyundain Gregoire Munsteria.

Breenin tallikaverina MRF Racingin tiimissä ajava Emil Lindholm keskeytti kolmannella pätkällä, kun Skoda Fabian jarrut pettivät ja suomalaiskuski törmäsi kivimuuriin.

Lauantaina Portugalissa ajetaan vielä kolme erikoiskoetta. Kisan päätöspäivänä sunnuntaina on ohjelmassa yhdeksän pätkää.

Portugalin EM-ralli, tilanne ek6/18 jälkeen:
1. Aleksei Lukjanuk Citroen 35.31,1
2. Craig Breen    Hyundai  +18,3
3. Ivan Ares     Hyundai  +20,8
4. Oliver Solberg  VW     +24,4
5. Yoann Bonato   Citroen  +27,3
6. Efren Llarena   Citroen  +48,3
7. Norbert Herczig  VW     +51,9
8. Gregoire Munster Hyundai  +55,4 
9. Mikolaj Marczyk  Skoda  +1.06,5
10. Dominik Dinkel  Skoda  +1.11,6

Lue myös nämä

 • Uusimmat