Vahvistus: Turkin rallia siirretään, Belgian unelma MM-osakilpailusta sinettiä vailla

Teemu Suninen
Teemu Suninen Turkin MM-rallissa viime vuonna. Kuva: Mahmut Cinci / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja tiedotti odotetusti perjantaina, että syyskuun Turkin MM-rallia siirretään viikkoa aikaisemmaksi. Kisan uusi päivämäärä on 18.-20. syyskuuta.

Turkin rallin siirron myötä mahdollistuu Belgian MM-osakilpailu. Belgiassa ajetaan lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna perinteikäs Ypres-ralli, jonka on määrä tulla mukaan WRC-karkeloihin paikkaamaan koronan perumia osakilpailuja. Belgian kisan myötä MM-sarjassa ajettaisiin tällä kaudella kaikkiaan yhdeksän osakilpailua.

– Päivämäärän muutos tarjoaa meille vaihtoehtoja, jos haluamme tuoda lisää kisoja kauden 2020 kalenteriin. Olemme äärimmäisen kiitollisia Turkin rallin järjestäjille heidän joustavuudestaan näinä hankalina aikoina, rallin MM-sarjan promootioyhtiön toimitusjohtaja Jona Siebel kommentoi.

– Marmaris on suosittu lomakohde, joka on avoinna liiketoiminnalle ja toivottaa turistit tervetulleiksi. Kilpailijat ja fanit voivat luottavaisesti matkustaa paikalle koronarajoitusten purkauduttua, Siebel jatkaa.

mm-sarjan kalenteri
Rallin MM-sarjan loppukauden kalenteri.

Siebel kuitenkin korostaa, että luonnollisesti myös Turkin MM-rallissa on käytössä koronavirusta ehkäisevät toimenpiteet.

– Totta kai meillä on siellä Covid-19-protokolla, jota noudatetaan. FIA:n ja WRC-promoottorin ohjeet lisättynä Turkin valtion ohjeistuksilla luovat varmasti turvallisen kisan, Siebel vakuuttaa.

Rallin MM-sarja alkaa uudestaan tämän vuoden osalta syyskuun 4.-6. päivä ajettavalla Viron osakilpailulla. Sen jälkeen tiimit matkaavat Turkkiin ja päivämäärämuutoksen myötä todennäköisesti lokakuun alussa Belgiaan. Lokakuussa on määrä ajaa myös Saksassa, loka-marraskuun vaihteessa Sardiniassa sekä marraskuussa Japanissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat