Uusi osa petti Teemu Sunisen WRC-autosta – ”Kesti nyt yhden erikoiskokeen”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Miika Wuorela
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen joutui keskeyttämään Saksan MM-rallin heti perjantaiaamuna teknisen vian vuoksi. Ford-kuljettaja jatkaa rallissa kuitenkin lauantaina ralli2-säännöllä.

Suninen ja kartanlukija Jarmo Lehtinen joutuivat jalkamiehiksi, kun ralli Saksassa oli vasta saatu aluilleen. Auto hyytyi kesken maukkaimman menon, eikä korjaustoimet maastossa auttaneet kaksikkoa.

– Ralli alkoi, pääsimme kahdeksan kilometriä, mutta sitten kaasupoljin lakkasi kommunikoimasta moottorin kanssa. Jouduimme valitettavasti jättämään kisan kesken, Suninen harmitteli.

Auton palattua M-Sportin pilttuuseen, Bostalseen huoltoalueelle, paikallistivat tiimin insinöörit nopeasti vian lähteen. Suninen ei asiaa jäänyt vatvomaan, sillä moottoriurheilussa on aina riski kilpailuvälineen rikkoutumiseen.

Katso alta kooste perjantaiaamun tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,277487″ ap mute ]

 

– Vika on löydetty ja osa vaihdettu. Uusi osa laitettiin tähän kisaan, ja se kesti nyt yhden erikoiskokeen, mutta näitä sattuu. Ennen ei ole tällaista sattunut, joten ei voitu asialle mitään. Tämä on mahdollista silloin, kun ollaan teknisten laitteiden kanssa tekemisissä.

Rallin jatkaminen on Suniselle tärkeää etenkin kokemuksen valossa. Tuloslistoilla mies on jo toivottaman kaukana kärjestä, mutta kaikki kilometrit ovat yhä tärkeitä Suniselle, joka ajaa vasta ensimmäistä täyttä MM-kauttaan.

– Huomenna jatketaan ja katsotaan mihin pystytään. Haastava päivä tulee olemaan sikäli, että pisteiden puolesta ei ole mitään saavutettavaa. Panzerplatte (EK13/15) ajetaan nyt toiseen suuntaan, joten sieltä kokemuksen saaminen mahdollisia, tulevia vuosia varten on tärkeää.

Lue myös nämä

  • Uusimmat