Toyotan WRC-tiimiltä upea ele Jari-Matti Latvalalle – ”Iso kiitos Tommille ja isolle pomolle Japaniin”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: PHOTLIES.COM
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvalan paluukisa MM-sarjaan sujui mollivoittoisesti toissa viikolla ajetussa Ruotsin rallissa. Kisa jäi kesken tekniikkamurheiden takia.

Latvala ehti ajaa vuokratulla Toyota Yaris WRC:llä vain yhden erikoiskokeen täysin tehoin, mutta jo toisella pätkällä Yaris alkoi pätkiä. Lopulta Latvala ja kartanlukija Juho Hänninen päättivät jättää kisan kesken avauspäivänä, koska eroa oli tullut kärkeen jo niin paljon, että näyttöpaikka oli pilalla.

MM-sarjan kautta aikain kokenein kuljettaja ei ole luovuttamassa unelmansa suhteen. Tuurilainen haluaa vielä palata isommalla ohjelmalla MM-karkeloihin. Ruotsin rallin keskeytys johtui tallista, ei kuskista. Toyota on luvannut ison pomonsa Akio Toyodan johdolla jatkoa Latvalalle.

Seuraavan kerran Latvala ajaa WRC-autolla kesäkuun alun Sardinian MM-rallissa. Toyota antaa kaluston ilmaiseksi hyvityksenä Ruotsin katastrofista. Joitain kuluja tulee myös Latvalan harteille, mutta ei satojen tuhansien arvosta kuten Ruotsin rallin osalta.

– Itse asiassa yksityiskohdista ei ole vielä sovittu tarkasti. Jotain logistisia kuluja siitä varmaan minulle tulee, mutta kilpa-autosta ei mitään, Latvala vahvistaa Rallit.fille.

Ruotsin ralli oli kaiken kaikkiaan olosuhteiden osalta täysi pannukakku. Kilpailussa ajettiin vain yhdeksän erikoiskoetta.

– Siinä oli niin sanotusti onni onnettomuudessa. Nyt lyhyt tynkäkisa vaihtuu pitkään kunnon ralliin. Iso kiitos siitä Tommille (Mäkinen) ja isolle pomolle Japaniin. Oli tosi reilu teko heiltä, kun tuo olisi muutenkin ollut vain puolikas ralli, Latvala sanoo.

– Mahtavaa, että saadaan ajaa Sardiniassa, mutta huono puoli on, että siihen on pitkä aika. Tässä välissä ei ole oikein mitään kisoja. Se harmittaa. Ei pääse näyttämään osaamistaan ennen sitä, Latvala jatkaa.

Katso alta kooste Ruotsin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,319508″ ap mute ]

 

MM-karavaani vierailee seuraavaksi Meksikossa ja Argentiinassa, kunnes WRC-karkelot palaavat Eurooppaan toukokuun lopussa Portugalin rallin merkeissä.

– Aikataulullisesti Sardinia oli ainoa vaihtoehto, kun siinä on kaukokisoja välissä. Portugali jäi logistisesti vaikeaksi. Sardinia oli tosin omakin suosikki, että siinä mielessä päästiin hyvin sopuun, Latvala sanailee.

– Sardinia on vielä kisa ennen Jyväskylää. Sekin on tärkeä juttu. Varmasti on ajotuntuma kohdillaan ennen kauden pääkisaa.

Ruotsin näyttöpaikka oli Latvalan osalta, kuten paikallinen kelikin, pelkkää kuraa. Vaikka keskeytys oli tekninen, ei se juuri miestä lohduta.

– Kun tulosta ei ole, niin se on ihan sama, mihin kisa on päättynyt. Kesän rallit ovat nyt tärkeämpiä. Niiden merkitys on nyt vielä tärkeämpi. Ruotsin merkitys oli jo sinne lähtiessä vähän alhaisempi, konkarikuljettaja summaa.

Ennen Sardinian rallia Latvalan pitävät kiireisenä tuleva kirjaprojekti sekä promootiotyöt Toyotalla.

– Siitä työpaikasta kun on ollut puhetta, niin olen Toyota Gazoo Racing WRC Ambassador. Se on minun tittelini. Erinäköisiä tilaisuuksia kierrän sen puitteissa, Latvala sanoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat