Toyotan WRC-tallin japanilaiskuskilla jälleen iso rooli – ”Normaalisti ei kovin luottavainen fiilis”

Toyotan japanilaiskuski Takamoto Katsutan kausi rallin MM-sarjassa ei ole alkanut toivotulla tavalla.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Keniassa maaliskuussa Katsuta ajoi toki palkintopallille, mutta muissa ralleissa on ollut tuloksen kannalta tahmeaa. Edellinen kisa Portugalissa päättyi pettymykseen, kun auton takajousitus meni rikki lauantaiaamuna.

Rallin MM-sarjan pistetilanteessa Katsuta on vasta kuudentena. Sekä Portugalissa että Ruotsissa hyvä alkuvauhti antoi lupauksia, mutta molemmista kisoista tuli hänelle iso pettymys.

– Portugalin tulos ei ollut tietenkään sitä, mitä toivoin, mutta minulla oli koko kisan ajan hyvä fiilis autossa. Toivottavasti sama tunne on myös Sardiniassa, Katsuta sanoo.

– Soratyyppi ja tienpinta ovat hieman erilaisia Portugaliin verrattuna, joten muutamia juttuja pitää sopeuttaa kisaan sopiviksi. Testeissä fiilis oli kuitenkin hyvä. Tiedän, että koko tiimi on tehnyt kovasti töitä, että olisimme tänä vuonna Sardiniassa vahvempia.

Lue myös: Rallin MM-sarjassa poikkeuksellinen kisa – asiantuntija iskee faktat pöytään

Kehno sijoitus MM-sarjassa tietää kuitenkin myös hyvää Katsutalle. Japanilainen pääsee reitille perjantaina hyvältä lähtöpaikalta. Erityisesti Sardinian soralla ensimmäiset autot ovat aina kärsineet tienauraajan rooleistaan.

Katsuta ajaa Sardiniassa jälleen myös tiimipisteistä Toyotalle, joten auto olisi syytä pitää tiellä. Portugalissa Katsuta ei menettänyt tallipisteitä, koska ei niistä ajanut. Ruotsissa sen sijaan pisteitä livahti hukkaan. Rallin MM-sarjan nykyisellä pistesysteemillä ei keskeytyksiin olisi oikein varaa.

– Normaalisti fiilikseni ei tässä rallissa ole kovin luottavainen, koska tienpinta on niin liukas. Nyt lähtöpaikkamme on kuitenkin erinomainen, joten toivottavasti saan rakennettua hyvän luottamuksen tekemiseeni heti perjantaina, Katsuta suunnittelee.

Sardinian MM-ralli käynnistyy perjantaiaamuna testierikoiskokeella. Varsinainen kisa starttaa perjantaina iltapäivällä, kun ohjelmassa on yhteensä neljä pikataivalta.

Kuuntele alta Rallipodin uusi jakso kokonaisuudessaan! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä – ja muista ottaa samalla Rallipodi seurantaan!

Lue myös nämä

  • Uusimmat