Toyotalle huikea potti Monte Carlon MM-rallista – Lapilla draamaa päätöspätkällä

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala sijoittui kolmanneksi kauden avauskisassa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota Gazoo Racing -talli otti hyvän startin kauteen sunnuntaina päättyneestä Monte Carlon MM-rallista. Talli sai kaksi kuljettajaa palkintokorokkeelle ja koko kolmikon seitsemän parhaan joukkoon.

Toyotan Ott Tänakin ja Jari-Matti Latvalan päihitti ainoastaan maailmanmestari Sebastien Ogier, jolle voitto oli jo viides perättäinen Montessa. M-Sport Fordin ranskalaistähti löi toiseksi sijoittuneen Tänakin vajaan minuutin erolla. Latvala avasi kautensa kolmannella ja Esapekka Lappi seitsemännellä sijalla.

Toyota Yaris WRC -autolla ensimmäistä kertaa kilpaillut Tänak löysi heti huikean vauhdin uudella työvälineellään. Virolainen ajoi neljä pohja-aikaa ja oli pitkään aivan Ogierin tuntumassa.

Myös Latvala ajoi varmasti haastavilla vuoristoteillä ja sai palkinnoksi viimeisen palkintokorokepaikan. Lapin kisa puolestaan päättyi dramaattisesti, kun hän ajoi mutkan leveäksi viimeisellä erikoiskokeella. Lappi menetti sen verran aikaa, että hän putosi neljänneltä sijalta seitsemänneksi.

Toyota sai avauskisasta loistavan potin, 33 pistettä, valmistajien MM-sarjaan. Ogier ja kuudenneksi sijoittunut Elfyn Evans keräsivät M-Sport Fordille yhtä paljon pisteitä.

Mestarisuosikeihin kuuluvan Thierry Neuvillen ja hänen edustamansa Hyundai-tallin kausi ei käynnistynyt yhtä loisteliaasti. Neuville putosi heti ensimmäisellä erikoiskokeella kärkikamppailusta, kun hän jäi neljäksi minuutiksi jumiin lumipenkkaan. Muista Hyundai-kuljettajista Andreas Mikkelsen joutui jättämään perjantain kesken laturivian vuoksi, ja Dani Sordo keskeytti lauantaina ulosajoon.

Kalle Rovanperä suoriutui hienosti uransa ensimmäisestä Monte Carlon rallista. 17-vuotias huippulupaus sijoittui RC2-luokassa toiseksi ja yleiskilpailussa 11:nneksi.

Kauden toinen MM-osakilpailu ajetaan helmikuun puolivälissä Ruotsissa.

Monte Carlon MM-rallin tulokset EK17/17 jälkeen:
 1. Sebastien Ogier  Ford  4.18.55,5
 2. Ott Tänak     Toyota   +58,3
 3. Jari-Matti Latvala Toyota  +1.52,0
 4. Kris Meeke     Citroen  +4.43,1
 5. Thierry Neuville  Hyundai  +4.53,8
 6. Elfyn Evans    Ford   +4.54,8
 7. Esapekka Lappi   Toyota  +4.57,5
 8. Bryan Bouffier   Ford   +7.39,5
 9. Craig Breen    Citroen  +9.06,7
10. Jan Kopecky    Skoda  +16.43,0
11. Kalle Rovanperä  Skoda  +21.58,3

Lue myös nämä