Toyota-kuljettajat kertoivat Jari-Matti Latvalalle suuren huolenaiheensa

Meksikon MM-ralli tarjoaa useita haasteita kuljettajille tänä viikonloppuna.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä vauhdissa Meksikon MM-rallin testierikoiskokeella. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ennen kilpailua on puhuttu kuumuudesta ja korkeasta ilmanalasta, kuten aina Meksikoon tultaessa. Näiden lisäksi myös tieolosuhteet voivat nousta tapetille kilpailun aikana.

– Juttelin kuljettajien kanssa ja heidän mukaansa erikoiskokeilla on yllättävän paljon kiviä. He sanoivat, ettei näin paljon ole ollut aiemmin kiviä teiden reunoilla. Siinä mielessä kisasta tulee raaka, kun kiviä tulee nousemaan esiin, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoi Rallit.fille.

Osuma irtokiveen voi johtaa rengasrikkoon ja isoon aikatappioon.

– Teitä on korjattu ilmeisesti sellaisella materiaalia, että siinä on pehmeää hiekkaa, jonka seassa on isoa kiveä. Rengasrikon vaara on suhteellisen suuri. Tällainen huoli kuskeilla oli, Latvala totesi.

Meksikon kaltaiset karkeat sorakisat eivät menneet Toyotalta nappiin viime kaudella. Latvalalla on kuitenkin vahva luotto, että nyt vauhdin ei pitäisi jäädä kalustosta kiinni.

Toyota urakoi ennen Meksikon rallia testeissä Espanjassa.

– Olemme tehneet kovasti töitä, ja auto on parempi. Minä takaan sen, että se on nyt parempi, tallipomo alleviivasi.

Hallitseva maailmanmestari Kalle Rovanperä starttaa toisena autona perjantain vuoristopätkille. MM-sarjaa johtava Ford-kuljettaja Ott Tänak käy piirtämässä ensimmäiset ajolinjat sorateille, mutta Rovanperälläkin riittää aurattavaa.

Ja se näkyy todennäköisesti kellossa aikatappiona taaempaa starttaaviin verrattuna.

– Ensimmäisenä autona on käytännössä mahdottomuus voittaa täällä. Toinenkin auto on haastava paikka. Sen verran pitää olla realisti. Jos Kalle pystyy ajamaan täällä palkintokorokkeelle, niin se on huippusuoritus, Latvala sanoi.

– Siellä on kovia kuljettajia takana, esimerkiksi Sebastien Ogier on hyvällä lähtöpaikalla. Täällä ensimmäisten kolmen auton jälkeen mahdollisuudet ovat korkeammat. Neljännestä autosta eteenpäin alkaa mahdollisuudet ajaa voitosta.

Perjantain ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy kello 16.48 Suomen aikaa.

Katso alta kooste Meksikon MM-rallin testierikoiskokeen tapahtumista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat