Tommi Mäkisellä syytä hymyyn – ”Tilanne näyttää parhaalta mahdolliselta”

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tommi Mäkisen johtamalla Toyotan WRC-tallilla kulkee perjantaina käynnistyneessä Portugalin MM-rallissa.

Toyota-kuljettajilla on kilpailussa komea kolmoisjohto ennen illalla ajettavaa lyhyttä yleisöerikoiskoetta. Virolaistähti Ott Tänak ajaa kärjessä 15,2 sekunnin erolla Jari-Matti Latvalaan. Kris Meeke pitää hallussaan kolmossijaa 21,7 sekunnin päässä Tänakista.

– Meidän kaikki kuljettajat näyttävät olevan hyvillä fiiliksillä. Kaikki on pelannut hyvin. Olosuhde on kova, sillä renkaat näyttävät kuluvan nopeasti. Meidän autoissa rengaskulutus vaikuttaa kuitenkin olevan kohtuullisella tasolla, Mäkinen kertoi Rallit.fille.

Valmistajien MM-sarjaa johtava Hyundai koki kovan kolauksen perjantaiaamuna, kun sekä Sebastien Loeb että Dani Sordo putosivat kauas kärjestä polttoainejärjestelmässä olleen vian vuoksi. Tiettävästi vika liittyi paahtavan helteisiin olosuhteisiin.

Katso video perjantaiaamupäivän parhaista paloista alta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,266145″ ap mute ]

 

– Hyundailla on hieman erilainen järjestelmä kuin meillä. Siellä lämpenee bensa, kun suuttimet ovat pakosarjan alla. Meillä järjestelmä kierrättää bensan selkeästi tankkiin. Olemme paneutuneet paljon kyseiseen asiaan. Tämä on haasteellinen asia jokaiselle tallille, Mäkinen pohti.

Hyundain ongelmat avasivat Toyotalle loistavan tilaisuuden Portugalissa, sillä nyt Mäkisen tiimi voi kuroa selvästi umpeen Hyundain MM-johtoa. Myös kuljettajien MM-pisteissä toisena olevalla Tänakilla on mahdollisuus napata kunnon pistepotti.

– Merkkimestaruuskamppailun ja Ottin kannalta tilanne näyttää nyt parhaalta mahdolliselta. Meidän pojat ovat tehneet hyvää työtä tässä olosuhteessa. Ottilla on lähtöpaikka aivan kärjessä, mutta hän menee ihan eri vauhtia kuin muut kärkikuskit (Sebastien Ogier ja Thierry Neuville), Mäkinen suitsutti.

Lue myös nämä