Tommi Mäkisellä kovat odotukset – Toyota lähtee taistelemaan mestaruudesta

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-kausi 2017 oli oppivuosi Tommi Mäkisen päälliköimälle Toyota Gazoo Racing -tallille. Tänä vuonna tavoitteet ovat huomattavasti korkeammalla.

Toyotan viime vuoteen mahtui useita onnistumisen hetkiä, mutta myös vastoinkäymisiä. Puuppolasta käsin pyöritettävän tallin kausi oli kokonaisuudessaan positiivinen, sillä se saavutti kaksi voittoa ja pystyi useissa kilpailuissa haastamaan muut huipputiimit.

Tiimi on tehnyt debyyttikauden läksyt ja analysoinut menneen vuoden tapahtumat. Mäkisen mukaan talli on valmis ottamaan askeleen eteenpäin, ja tallipäällikkö puhuu jo ääneen mestaruushaaveista.

– Uskon, että pystymme tekemään huomattavan paljon tasaisempaa jälkeä (tänä vuonna). Pystytäänkö lähteä taistelemaan mestaruudesta…? En itse asiassa näe sitä millään tavalla epärealistisena, etteikö meillä olisi siihenkin mahdollisuudet, Mäkinen sanoo Rallit.fille.

– Uskon, että varmasti kamppailemme voitoista useammassa paikassa kuin viime vuonna. Mutta aika näyttää, mitä töitä muut tallit ovat tehneet ja missä mennään.

Jari-Matti Latvala oli Toyotan vahvin syömähammas viime kaudella. Latvala oli pitkään mukana mestaruuskamppailussa, mutta lukuisat tekniset murheet pilasivat suomalaistähden kauden.

– Toivotaan, ettei meille tule enää niitä pieniä juttuja, jotka veivät Jari-Matilta mahdollisuuden kamppailla mestaruudesta. Uskon, että Jari-Matti on meillä se todella vahva lenkki. Tietysti kaikille annetaan kaikki tuki, mutta Jari-Matilla on nyt uusi mahdollisuus taistella mestaruudesta, ja hän on varmasti motivoitunut siihen, Mäkinen luottaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat