Tommi Mäkinen ylisti Ott Tänakia – ”Mestaruustaisto on täysin auki”

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan virolaiskuski Ott Tänak on ollut täysin pitelemätön rallin MM-sarjassa Suomen osakilpailun jälkeen. Edellisestä neljästä rallia Tänak on voittanut kolme.

Toyotan ykköstähti johtaa myös meneillään olevaa Katalonian rallia perjantain ajopäivän jälkeen. Se sai Toyotan tallipomon Tommi Mäkisen myhäilemään.

– Päivä oli loistava Ottille. Hän näytti taas, miten vahva hän on juuri tällä hetkellä. Kuskien MM-taisto on tosiaan ihan auki vielä ja se nähtiin tänään, Mäkinen hehkutti.

Tänak johtaa kisaa liki puolen minuutin erolla ennen Hyundain Dani Sordoa. Tilanne mestaruusjahdin suhteen näyttää virolaisen kannalta hyvältä, sillä Fordin Sebastien Ogier on seitsemäntenä ja Hyundain Thierry Neuville yhdeksäntenä. Tänakin takana erot ovat kuitenkin pieniä.

Toyotan suomalaiskonkari Jari-Matti Latvala oli perjantain nopein kuski, mutta epäonninen rengasrikko tiputti tuurilaisen voittokamppailusta.

– Jari-Matti ajoi tänään hyvin. Hän oli erittäin epäonninen, kun kärsi sen rengasrikon. Ilman sitä hän johtaisi rallia. Jari-Matin itseluottamus on korkealla ja hänellä on vielä hyvät saumat nousta, Mäkinen analysoi.

Latvala on kisassa viidentenä 37,6 sekunnin päässä Tänakista, mutta toisena oleva Sordo on vain kymmenen sekunnin päässä. Toyotan toinen suomalaiskuski Esapekka Lappi oli puolestaan vaisu. Lappi on tuloksissa kymmenentenä yli minuutin päässä kärjestä.

– Esapekalla oli vaikea päivä, mutta uskon, että hän odottaa innolla huomisia asvalttipätkiä. Sadetta näyttää olevan luvassa, mutta meillä oli hyvät testit juuri sellaisissa oloissa, Mäkinen totesi.

Lue myös nämä