Tommi Mäkinen salamyhkäinen Toyotan yllätystestistä – ”Pikkujuttuja”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Torstai ei ollut täysin tavallinen testipäivä Toyotan WRC-rallitiimille Keski-Suomessa.

Ennakkoon odotettiin, että testipätkällä nähdään pelkästään tallin walesilaistähti Elfyn Evans Toyota Yaris WRC -auton ratin takana. Päivällä soratiellä pärisi kuitenkin myös Toyota GR Yaris WRC, jonka kehityksen piti olla jäissä.

Tommi Mäkisen johtaman Toyotan alkuperäisenä suunnitelmana oli tuoda uusi GR Yaris WRC -auto MM-erikoiskokeille kaudella 2021. Autolla oli jo ajettu ensimmäiset testit alkuvuodesta, mutta sitten tuli koronavirus, joka teki muutoksen suunnitelmiin.

Talli ilmoitti kesäkuussa, että GR Yaris WRC:tä ei otetakaan käyttöön kaudella 2021. Toyota-kuljettajat kilpailevat nykyisellä Yaris WRC:llä myös ensi vuoden puolella.

Tämän vuoksi torstain testi GR Yariksella oli melkoinen yllätys. Sosiaalisen median puolella spekulointi kävi kuumana: joko Toyota testaa hybriditeknologiaa, joka on tulossa WRC-autoihin kaudella 2022?

Katso jutun yläpuolelta lyhyt kooste GR Yaris WRC:n torstaisesta testistä.

Keski-Suomessa ei kuitenkaan nähty vielä hybridi-Yarista, sillä tallien on määrä päästä testaamaan hybridiyksiköitä vasta ensi vuoden puolella.

Tallipäällikkö Mäkisen mukaan torstain testi tehtiin jo vuotta 2022 ajatellen, jolloin seuraavan sukupolven WRC-autot – tai tarkemmin sanottuna tulevan Rally1-luokituksen autot – valtaavat pikataipaleet. Toyota-pomo oli kuitenkin salamyhkäisen vähäsanainen asiasta.

– Sellaisia pikkujuttuja siinä käytiin läpi, ihan tulevaisuutta silmällä pitäen. Tulevaisuuden tuotekehitystä, Mäkinen kommentoi lyhyesti Rallit.fille.

Sen tarkemmin Mäkinen ei eritellyt, mitä asioita GR Yariksessa testattiin torstaina.

Toyotan japanilaissuojatti Takamoto Katsuta suoritti torstain testiajon GR Yariksella.

Katso alta kooste Elfyn Evansin testipäivästä Keski-Suomessa:

Lue myös nämä