Tommi Mäkinen linjasi vaatimattoman tavoitteen MM-ralliin

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan jatkuu ensi viikolla Sardiniassa, missä ajetaan kauden seitsemäs osakilpailu. Samalla MM-kausi taittuu puoliväliinsä.

Tommi Mäkisen johtaman Toyotan rallitiimin osalta edellinen osakilpailu Portugalissa ei mennyt täysin putkeen. Juho Hänninen oli parhaana Toyota-kuskina seitsemäs, kuumeesta kärsinyt Jari-Matti Latvala yhdeksäs ja ensimmäistä kertaa WRC-ajokilla kilpaillut Esapekka Lappi kymmenes. Sama kolmikko kilpailee Toyota Gazoo Racingin kalustolla myös Sardiniassa.

– Meillä on Portugalin jälkeen edessä toinen vaikea ralli Sardiniassa. Vaikka automme eivät juuri eroa siitä, millaisia ne olivat Portugalissa, opimme siellä muutaman asian, joista toivottavasti on hyötyä Italiassa, tallipäällikkö Mäkinen kertoo.

Sardiniassa kuljettajat joutuvat ajamaan paahtavissa olosuhteissa, mikä tuo oman lisämausteensa kilpailuun.

– Kuljettajat ovat kuitenkin ammattilaisia ja tietävät, mitä heidän pitää tehdä. Haluaisin nähdä kaikki kolme autoamme maalissa, ja vielä parempi juttu olisi se, jos onnistumme nappaamaan muutaman pisteenkin. Meillä on hyvä kehityssuunnitelmia Sardiniaa varten, mutta tärkeintä on saada kilometrejä alle, jotta saamme mahdollisimman paljon oppia, Mäkinen linjaa.

Sardinian MM-ralli käynnistyy torstai-iltana 8. kesäkuuta lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat