Tommi Mäkinen antaa vain yhden Toyota-kuskin murjottaa

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota-kuljettajat Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi ovat kamppailleet tiukasti Suomen MM-rallin kärjessä läpi viikonlopun.

Kun kilpailusta on takana 17 erikoiskoetta, Latvala johtaa kilpailua 7,8 sekunnin erolla Lappiin. Tommi Mäkisen johtaman Toyotan rallitiimin tilanne ei voisi olla parempi, sillä Juho Hänninen on kisassa kolmantena vajaan minuutin päässä kärjestä.

– Aika upea fiilis on kieltämättä. Aivan unelmaviikonloppu ja aivan unelma meille tämä, että täällä on näin paljon ihmisiä seuraamassa, Mäkinen sanoi Rallit.fille lauantain päivähuollossa.

Mäkinen on käynyt seuraamassa erikoiskokeilla, kuinka Latvala ja Lappi taistelevat sekunnin kymmenyksistä nopeilla sorateillä.

– Välillä tuli välilyöntejä pumpussa, kun oli pikkaisen tilanteitakin joissakin kohdissa. Pojat ajavat aika kovaa, Mäkinen sanoi.

Latvalalla on loistava tilaisuus Jyväskylässä nousta takaisin mukaan mestaruuskamppailuun. MM-kärki Sebastien Ogier keskeytti kisan jo perjantaina, ja sarjan kakkonen Thierry Neuville on kisassa vasta seitsemäntenä. Mäkinen ei aio kuitenkaan jäädyttää Toyota-kaksikon tilannetta, eli Latvala ja Lappi saavat ajaa vapaasti loppuun saakka.

– En halua pilata heidän fiiliksiä. Jos menen antamaan heille määräyksiä, niin ei se tunnu hyvältä. Sitten molemmat murjottaisivat. Näen mieluummin sen, että toinen murjottaa vähän aikaa, kun on hävinnyt tallikaverilleen, Mäkinen hekotteli.

Mika Ojatalo, Jyväskylä

Lue myös nämä

  • Uusimmat