Tomi Tukiainen Rovaniemen SM-rallisprintin nopein

Tomi Tukiainen. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK.

Keuruulainen pitkän linjan autourheilija Tomi Tukiainen voitti lauantaina Rovaniemellä ajetun rallisprintin SM-osakilpailun. R5-luokan Skoda Fabialla ajavan Tukiaisen voittoaika Arctic Lapland Rallystä tutulla Mäntyvaaran radalla oli 2.47,15.

Voittoaika syntyi avauskierroksella. Tukiainen kukisti yleiskilpailussa toiseksi tulleen hallitsevan Suomen mestarin, tuusulalaisen Tomi Hallian 1,97 sekunnilla. Kolmanneksi ajoi kuopiolainen Toni Pehkonen, hän jäi Tukiaisesta 5,09 sekuntia. Hallia ja Pehkonen kilpailevat nelivetoisilla Mitsubishi Lancereilla.

– Hyvin meni nämä ”kuninkuusravit”. Katsotaan, voidaanko jatkaa SM-sarjaa kesällä. Juttelen Printsportin Eero Räikkösen kanssa ja selvitän, voisiko Skodaan saada asvalttialustaa, sanoo Tomi Tukiainen.

Rallisprintissä SM-pisteet jaetaan luokkatulosten perusteella. Tukiainen voitti Rovaniemellä ralliautoluokan ja Tomi Hallia rallisprinttiin suunniteltujen isojen nelivetoisten luokan.

Rallisprint SM-sarjassa kilpailija voi yhdestä itse valitsemastaan kilpailusta saada 1,5-kertaiset pisteet. Varkautelainen Janne Eronen oli Skoda Fabia R5 -autollaan yleiskilpailun neljäs ja luokassaan toinen. Rovaniemellä Eronen kilpaili 1,5-kertaisista pisteistä. Kahden SM-osakilpailun jälkeen hän johtaa nelivetoisten SM-sarjaa 22,5 pisteellä, perässä vaanivat Tomit Hallia ja Tukiainen. Kummallakin on 22 pistettä.

Kaksivetoisissa nopein oli laihialainen Mika Lemmetti. Kaksivetoisten hallitseva Suomen mestari kiersi Mäntyvaaran radan takavetoisella Toyota Starletillaan aikaan 2.55,64. Lemmetin voittoaika syntyi avauskierroksella. Hänen voittovauhtiaan ei hidastanut avauskierroksella edes osuminen kaiteeseen.

– Älytön pito oli, pystyin ajamaan kovalla yrityksellä. Paikoin ajo sujui hyvin, mutta pääkatsomon edessä kävin kaiteessa. Siinä meni aikaa jonkin verran. Onneksi auto ei vaurioitunut, sanoo Lemmetti.

Toiseksi ajoi Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoijen Jari-Matti Tiilikka, hän kiersi etuvetoisella Hinda Civic Type R-autollaan aikaan 2.59,29. Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden Juha Mäkelä ajoi kolmanneksi. Takavetoisella Toyota Starletilla ajavan Mäkelän aika oli 2.59,62.

Kahden osakilpailun jälkeen SM-sarjaa johtaa Jari-Matti Tiilikka ja Mika Lemmetti tasapistein. Kummallakin on 27,5 pistettä. Kolmantena on Kankaanpään Paavo-Petteri Männistö 24,5 pisteellä.