Tiesitkö tätä? Ruotsin MM-rallin voittaja sai oppia Tommi Mäkiseltä

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Belgialaisesta Thierry Neuvillesta tuli viime viikonloppuna vasta kolmas Pohjoismaiden ulkopuolelta kotoisin oleva kuljettaja, joka on yltänyt voittoon Ruotsin MM-rallissa.

Kuusi vuotta sitten Neuville haki oppia Tommi Mäkiseltä lumiolosuhteissa ajamiseen. Ensimmäisen MM-kautensa tuolloin aloittanut Neuville vieraili Mäkisen tiluksilla Puuppolassa ja opetteli penkkojen välissä ajamista, joka oli silloiselle Citroen-kuljettajalle täysin vierasta.

Neuville pyöritti Mäkisen Subaru Imprezaa kaikkiaan kolmen päivän ajan tammikuussa 2012 ennen ensimmäistä Ruotsin MM-ralliaan, josta tulokseksi tuli 12. sija.

– Se oli todella mielenkiintoista. Opin paljon ja ajoin lukuisia kilometrejä. Tommi opetti minulle, miten penkkoja voi hyödyntää. Se oli minulle erittäin hyvä juttu, että pääsin ajamaan ensimmäistä kertaa lumella turvallisissa olosuhteissa. Tosin kun aloimme verrata aikoja, hän näki, että olin jo siinä vaiheessa häntä nopeampi, Neuville muisteli espanjalaisen Marca-lehden haastattelussa.

Neuville oli jo vuosi sitten lähellä Ruotsin MM-rallin ykköstilaa, mutta tuolloin hän sortui virheeseen lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Viime viikonloppuna belgialainen hallitsi hermonsa ja ohjasti Hyundain voittoon. Ennen Neuvillea ainoastaan Sebastien Loeb ja Sebastien Ogier olivat pystyneet murtamaan pohjoismaalaisten rintaman Ruotsin lumirallissa.

– Olen ajanut täällä useana vuonna ja nyt minulla on paljon enemmän itseluottamusta kuin ensimmäisillä kerroilla. Osaan lukea paremmin pidon jokaisessa jarrutuksessa ja tunnen itseni melkein pohjoismaalaiseksi, Neuville veisteli.

Lue myös nämä

  • Uusimmat