Thierry Neuvillen entinen kartturi palaa tositoimiin – antoi pienen näpäytyksen Hyundai-tähdelle

Nicolas Gilsoul ja Thierry Neuville
Nicolas Gilsoul ja Thierry Neuville kilpailivat pitkään yhdessä. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Thierry Neuvillen entinen kartanlukija Nicolas Gilsoul palaa ralliautoon ensi viikonloppuna järjestettävässä Sanremon rallissa Italiassa.

Gilsoulin ja Hyundai-tähti Neuvillen pitkäaikainen yhteistyö päättyi yllättäen juuri ennen tämän kauden alkua. Neuville joutui etsimään itselleen pikaisesti uuden kartanlukijan Monte Carlon MM-ralliin, kun hän ja Gilsoul eivät päässeet sopuun jatkosta.

Gilsoul lukee Sanremon rallissa nuotteja ranskalaiselle Paul-Antoine Santonille. Parivaljakko starttaa kilpailuun Volkswagen Polo R5 -autolla.

Samassa kilpailussa on mukana myös Neuville uuden kartanlukijansa Martijn Wydaeghen kanssa. Neuville ajaa asvalttikilpailussa Hyundain WRC-autolla, jota hän pääsee samalla testaamaan Kroatian MM-rallia varten.

Korsikalainen Santoni ja belgialainen Gilsoul voivat mitata vauhtiaan kovassa seurassa, sillä lähtöviivalla ovat muun muassa Craig Breen ja Oliver Solberg Italian kärkinimien lisäksi. Suomalaisedustusta kisaan tuovat Eerik Pietarinen ja kartanlukija Antti Linnaketo, jotka kilpailevat Santonin ja Gilsoulin tapaan Volkswagenilla.

– Tässä rallissa on komea kattaus, sillä mukana on lähes 50 Rally2-autoa (R5). Toivomme olevamme mukana kärkikahinoissa, Gilsoul kertoo Facebookissa.

– Tämä on minulle tilaisuus hypätä takaisin kuvioihin sen jälkeen, kun yhteistyö Thierry Neuvillen kanssa päättyi eroon, joka minun silmissäni oli perusteeton, Gilsoul näpäyttää.

Gilsoul kertoo, että viime viikkojen aikana hän on tehnyt töitä jatkaakseen uraansa moottoriurheilun parissa.

– Olen pitänyt huolta kunnostani, jotta olen valmis tarttumaan uusiin mahdollisuuksiin.

Sanremon ralli on Italian ja Alppien Rally Trophy -rallisarjojen osakilpailu. Rallissa ajetaan kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta 10.-11. huhtikuuta.

Katso alta Rovaniemen MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat