Thierry Neuville teki vaikuttavan suorituksen Sardiniassa – konkari jakoi vuolaat kehut

Hyundain Thierry Neuville kärsi lähtöpaikastaan perjantaina Sardinian MM-rallissa.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville johtaa MM-sarjaa, joten hän joutui avaamaan tietä muille ensimmäisenä autona. Belgialainen tuli kuitenkin hyvin ja on rallissa viidentenä ensimmäisen ajopäivän jälkeen.

Lauantaina belgialaisen lähtöpaikka on parempi kuin perjantaina, mutta vielä parempikin olisi tietysti kelvannut.

– Olen ihan tyytyväinen päivääni, mutta olisin tietysti rakastanut olla tässä vaiheessa kolmantena, enkä viidentenä vain muutaman sekunnin päässä, mutta se on, mitä se on, Neuville sanoi.

Lauantaina Sardiniassa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta. Neuville uskoo, että hän voi saada rallista hyvän tuloksen.

– Me sopeudumme koko ajan. Mutta nyt näyttäisi siltä, että täällä olisi mahdollista ajaa palkintokorokkeelle. Yritetään ottaa lauantaina mahdollisimman paljon pisteitä, Neuville suunnitteli.

Neuvillen tallikaveri Dani Sordo ajoi myös hyvän avauspäivän. Espanjalaiskonkari on rallissa kolmantena, mutta Toyotan Takamoto Katsuta ja Neuville hengittävät niskaan. Kovaa taistelua on siis luvassa.

– Lauantaista tulee kova päivä. Mutta nyt perjantaina oli tärkeää saada hyvä päivä, jotta sai hyvän lähtöpaikan lauantaille. Olimme onnekkaita, ettei Thierry mennyt meistä ohi, sillä hän teki tänään todella loistavaa työtä ensimmäisenä autona tiellä, Sordo sanoi.

Takamoto Katsuta ajoi perjantaina hyvän päivän Sardiniassa. Toyotan japanilaiskuljettaja on tiukasti palkintosijataistelussa mukana.

– Sijoitus itsessään ei ole hassumpi, mutta minulla oli vaikeuksia suurimmalla osalla pätkistä. En oikein tiedä, mikä oli ongelma, mutta toivon mukaan lauantaista tulee parempi päivä, Katsuta sanoi.

– Lauantaina rengasvalinta tulee olemaan todella vaikea. Auton säädöissä ei voi muuttaa juuri mitään, joten täytyy vain yrittää löytää vankka pohja ja mukautua tilanteeseen, Katsuta jatkoi.

Lue myös nämä