Teemu Sunisen WRC-auton kojelauta loisti kuin joulukuusi – ”Ei tiennyt yhtään, kuinka pitkään auto kulkee”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen aloitti hienosti Meksikon MM-rallin ensimmäisen kunnon ajopäivän. M-Sport Fordin suomalaiskuljettaja on kilpailussa toisena kuuden ajetun erikoiskokeen jälkeen.

Suninen nappasi kakkossijan haltuunsa perjantain ensimmäisellä erikoiskokeella. Päivähuoltoon tullessa jokelalainen oli 9,7 sekunnin päässä rallia johtavasta Toyotan Sebastien Ogierista.

– Ihan hyvin on sujunut. Varsinkin ensimmäinen pitkä pätkä meni niin kuin pitikin, mutta sen jälkeen oli hieman varovaista, kun kojelauta oli kuin joulukuusi. Siellä paloi muutama varoitusvalo, Suninen summasi Rallit.fille.

Lue myös: EK6: Ogierin johdossa päivähuoltoon – Teemu Suninen komeasti toisena

Suninen ei ollut yksin ongelmansa kanssa, sillä myös hänen tallikaverinsa Esapekka Lappi raportoi varoitusvaloista.

– Mittariston varoitusvalot toivat epävarmuutta. Ei tiennyt yhtään, kuinka pitkään auto kulkee. Pääasia on se, että olemme päässeet kohtuullisen hyvin ajamaan, Suninen sanoi.

Katso alta kooste Meksikon MM-rallin torstai-illan ja perjantaiaamun erikoiskokeista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,332261″ ap mute ]

 

Meksikon rallissa ajetaan perjantaina paikallista aikaa vielä kuusi erikoiskoetta, joista kolme on lyhyitä yleisöerikoiskokeita. Sunisen suunnitelmana on jatkaa varmaa suoritusta.

– Aamulenkki oli kohtuullisen ongelmaton ajon puolesta, meillä ei ollut mitään isompaa ohjelmaa. Koetetaan jatkaa samalla tavalla. Iltapäivän lenkki on varmasti haastava sekä lämpötilan että olosuhteidenkin puolesta, Suninen ennakoi.

Lue myös nämä